Venezuela, sınır komşusunu kasten korona bulaştırmakla suçladı

Son günlerde Kolombiya'dan dönenlerle birlikte vaka sayısının arttığını açıklayan Venezuela, sınır komşusunu kasten koronavirüs bulaştırması nedeniyle suçladı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Kolombiyalı mevkidaşı Ivan Duque’yi, ülkesine dönen Venezuelalılara kasten koronavirüs bulaştırmakla suçladı.

''ENFEKTE ETMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPTI''

İspanyol haber ajansı EFE’nin aktardığına göre kabine toplantısında yaptığı konuşmada Maduro, “İki hafta önce Ivan Duque tarafından verilen emri ihbar ettim. Venezuela’yı enfekte etmek için yapılabilecek her şeyi yapma emri veren çok kötü niyetli bir toplantıydı” dedi.

Dün kaydedilen 75 koronavirüs vakasından 66’sının Kolombiya’dan ithal edildiğini savunan Maduro, bunu ‘hastalığı Venezuela vatandaşlarına bulaştırmak isteyen organize çetelerin gayri resmi adımları’ olarak değerlendirdi.

Venezuela, sınır komşusunu kasten korona bulaştırmakla suçladı

'ELİMDE KANIT VAR' DEDİ: BOGOTA'DAYKEN HASTA DEĞİLLERMİŞ

Durumun hâlâ incelendiğini belirten Maduro, iki ülke arasındaki sınır bölgesine transfer için kullanılan otobüslerde hastalığın bulaştırılmış olabileceğini söyledi. Maduro, söz konusu Venezuelalıların, Bogota’dan ayrılırken hasta olmadığını ve sadece akrabalarıyla görüştüklerini de ekledi.

EFE’nin aktardığına göre Maduro, “Bu zor, ama ülkeye girip tüm Venezuela’yı kirletmeleri onlar için daha zor. Tüm bunları söylüyorum çünkü elimde kanıt var” ifadelerini kullandı.

SON BEŞ GÜNDE İNANILMAZ ARTIŞ

Venezuela, salgın nedeniyle mart ayı ortasında acil durum ilan etti. Şimdiye kadar ülkede 10 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi, toplam vaka sayısı da 824 olarak açıklandı. Ancak bu vakaların yüzde 44’ü son beş günde kaydedildi. Hastaların çoğunun Kolombiya’dan ülkeye döndüğü belirtildi.

Kolombiya’da ise vaka sayısı 17 bin 687’ye ulaştı, 630 kişi yaşamını yitirdi.

Venezuela, sınır komşusunu kasten korona bulaştırmakla suçladı ile ilgili etiketler Kolombiya Venezuela Koronavirüs Korona maduro sınır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.