Velilere de idari tatil verilecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı'nda yapılan koronavirüs toplantısında alınan tedbirlerden en önemlisi kuşkusuz okulların tatil edilmesiydi. Bu kararın açıklanmasından ardından çalışan velilerin de idari izinli sayılıp sayılmayacağı merak konusu oldu. CNN Türk'te Abdulkadir Selvi'nin gündeme getirdiği bu konu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a da soruldu. İşte Selçuk'un bu soruya yanıtı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen ve 5 saat süren koronavirüs toplantısında alınan tedbirler arasında ilk, orta, liselerde ara tatilin 16 Mart'a alınması ve sonraki hafta ise evden eğitime devam edilmesi de bulunuyor.

Tabii bu anne ve babaların ikisinin de çalıştığı aileler için bir başka problemi gündeme getirdi. 

Veliler işteyken özellikle küçük yaştaki öğrenciler kime emanet edilecek sorusu korona önlemleri açıklandığı andan itibaren milyonlarca veli için merak konusu oldu. 

Velilerin sosyal medyadan gündeme taşıdığı bu soruna, CNN Türk'te Hande Fırat ile Gece Görüşü'nün konukları arasında bulunan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ekranlardan tercüman oldu...

Selvi, özellikle her iki ebeveyni de çalışan öğrencilerin evde yalnız kalmasının velileri tedirgin ettiğini belirterek bu yönde kamu çalışanlarına yönelik en azından velilerden birinin idari izinli sayılması gibi bir yöntem belirlenebileceğini söyledi. Abdulkadir Selvi, bu konuda kamu özel ayrımı olmaması gerektiğinin de halk sağlığı açısından önemli olduğunu vurguladı. 

Bu konu programa telefonla bağlanan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a, Selvi tarafından yöneltildi. Selçuk, "Bu konuyla ilgili cumhurbaşkanlığımızın yapacağı açıklamaları beklemekte yarar var. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizim tüm kamu personeli hakkında herhangi bir şey söylememiz mümkün değil" dedi. 

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.