Veliefendi Hipodromu’nda yürekler ağza geldi: Fransız ve Macar kadın jokeyler ölümden döndü!

Pazar günü İstanbul'daki Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen Fegentri Amatör Kadın Biniciler Dünya Şampiyonası'na binicilerin kazası damga vurdu. Meydana gelen kazada, Fransız binici Tracy Menuet ve arkasından gelen Macar Eszter Jeles attan düşerek yaralandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Fegentri Amatör Kadın Biniciler Dünya Şampiyonası'nın Türkiye ayağında yürekler ağza geldi. 

Fransız binici Tracy Menuet ve Macar Eszter Jeles yaşanan talihsiz kaza sonrası hastaneye kaldırıldı. Kazada yaralanan Fransız Tracy Menuet salı günü taburcu olurken, ağır yaralanan Macar binici Eszter Jeles'in ise yoğun bakımda tedavisi devam ediyor.

Veliefendi Hipodromu’nda yürekler ağza geldi: Fransız ve Macar kadın jokeyler ölümden döndü!

FRANSIZ KADIN BİNİCİNİN ATI, ÖNÜNDEKİ RAKİBE TAKILDI

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, iki kadın jokeyin yaralandığı kaza 3 ve yukarı yaşlı İngilizlere mahsus olarak bin 600 metre çim pistte koşulan yarışın son 1000 metresinde meydana geldi. Yarışta son düzlüğe gelindiğinde, Fransız binici Tracy Menuet’in bindiği at, dış kulvardan bariyer dibine doğru geldikten kısa bir süre sonra önündeki rakibine takıldı. Bu sırada kadın jokey Menuet bindiği at ile birlikte devrildi. Meydana gelen kaza sonrası Fransız kadın binici ve hemen arkasından takip eden diğer Macar binici Eszter Jeles de önünde devrilen rakibine takılarak düştü. Hipodromda ve televizyon karşısında yarışları seyreden izleyicilerin yüreklerinin ağzına geldiği kaza sonrasında iki binici ambulansla  hastaneye kaldırıldı.

Veliefendi Hipodromu’nda yürekler ağza geldi: Fransız ve Macar kadın jokeyler ölümden döndü! - Resim : 2


MACAR JOKEY MENUET YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ GÖRÜYOR!

Yarışseverleri üzen kaza sonrası hastaneye kaldırılan Fransız binici Tracy Menuet’in sağlık durumunun iyi olduğu, tedbir amaçlı olarak bir gün daha hastanede kaldıktan sonra geçtiğimiz salı günü taburcu olduğu öğrenildi. Diğer Macar binici Eszter Jeles’in ise hala yoğun bakımda ve durumunun stabil olduğu her iki saatte bir CT SCAN (tomografi) çekildiği belirtildi. Jokey Jeles’in bundan iki yıl önce geçirdiği ciddi bir trafik kazasından kalma beynindeki travmanın, düşme nedeniyle tetiklenmiş olma ihtimalinin yüksek olduğu ve bu nedenle durumunun ciddiyetini koruduğu söylendi.

Veliefendi Hipodromu’nda yürekler ağza geldi: Fransız ve Macar kadın jokeyler ölümden döndü! - Resim : 3

Salı günü taburcu olan Fransız kadın jokey Tracy Menuet

Ayrıca festivalin ilk günü koşulan yarışı kazanan ve kazanırken yaptığı sevinç gösterisi ile konuşulan Macar kadın jokey Eszter Jeles ile aynı yarışta ikinci olan Fransız kadın jokey Tracy Menuet’in, bir gün sonra yaşadıkları bu kaza camiayı ve yarışseverleri derinden üzdü.

Veliefendi Hipodromu’nda yürekler ağza geldi: Fransız ve Macar kadın jokeyler ölümden döndü! - Resim : 4

Yoğun Bakımda tedavi gören Macar kadın binici Eszter Jeles


TÜRKİYE JOKEY KULÜBÜ “GEÇMİŞ OLSUN..” MESAJI YAYINLADI

Öte yandan Türkiye Jokey Kulübü, kaza geçiren iki jokeyin iyileşmesi için adeta seferberlik ilan etti. TJK kaza sonrası, resmî internet sitesinden geçmiş olsun mesajı yayınladı. Mesajda,

“Kadın biniciler Eszter Jeles ve Tracy Menuet’in sağlık durumları hakkında..

5 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan FEGENTRI Amatör Kadın Biniciler Dünya Şampiyonası Koşusu'nda Toms isimli attan düşen Eszter Jeles, sevk edildiği hastanede 6 Eylül Pazartesi günü ameliyat edildi. Ameliyatı başarılı geçen Jeles’in tedavi süreci devam etmektedir.

Aynı koşuda Out Of The Dark isimli attan düşen Tracy Menuet’in ise genel sağlık durumu iyi olup kendisi müşahede altında tutulmaya devam etmektedir.
Kadın binicilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı. 

Veliefendi Hipodromu’nda yürekler ağza geldi: Fransız ve Macar kadın jokeyler ölümden döndü! - Resim : 5

Veliefendi Hipodromu’nda yürekler ağza geldi: Fransız ve Macar kadın jokeyler ölümden döndü! ile ilgili etiketler Kadın jokey macar veliefendi hipodrom
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.