Suna Kıraç, son yolculuğuna 'kırmızı örtü' ile uğurlandı

Yıllardır ALS hastalığıyla mücadele eden ve dün yaşama veda eden merhum iş insanı Vehbi Koç'un kızı Suna Kıraç, bugün Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. Kıraç'ın cenaze töreninde tabutu üzerine serilen örtü dikkat çekti.

Yıllardır ALS hastalığı ile mücadele eden Koç Holding eski Başkan Vekili, merhum iş insanı Vehbi Koç’un kızı Suna Kıraç dün vefat etti.

Suna Kıraç'ın cenazesi bugün Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nden kaldırılarak Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

KIRAÇ’IN TABUTUNA DA AYNI ÖRTÜ

Suna Kıraç’ın naaşının üzerine örtülen örtüde “Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü’l-hakku’l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku’l-va’di’l-emîn” yazıyor.

Bu ifade “Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah’tan başka ilah yoktur. Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir” anlamına geliyor.

Örtü daha önce Vehbi Koç, Sevgi Gönül ve Mustafa Koç’un cenaze törenlerinde de kullanılmıştı.

Vehbi Koç’un soyağacı Hacı Bayram-ı Veli’ye kadar gidiyor. Hacı Bayram Veli türbesindeki kubbenin eteğinde uçları yarım daire kemerlerle son bulan dikdörtgen kartuşlarda da aynı ifadeler yer alıyor.

21 Ocak 2016 tarihinde hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un cenaze töreninde tabutun üzerine örtülen örtü dikkat çekmişti.

Suna Kıraç, son yolculuğuna 'kırmızı örtü' ile uğurlandı

 

 

Suna Kıraç, son yolculuğuna 'kırmızı örtü' ile uğurlandı ile ilgili etiketler Vehbi Koç cenaze ölüm vefat Koç Holding Suna Kıraç son yolculuk kırmızı örtü mezar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.