Kanserli hastaya kelle paça itirazı!

Kanser hastalarına paça çorbası öneren onkoloji uzmanı Dr. Yavuz Dizdar'a Vegan doktor olarak tanınan Murat Kınıkoğlu'ndan itiraz geldi. Kınıkoğlu, "faydadan çok zarar getirir" dedi.

Onkoloji uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, kanserin DNA ya da hücreyle değil bağ dokuyla alakalı olduğunu iddia ediyor ve kemoterapiye karşı çıkıyor. Dr. Dizdar, hastalığın tedavisi için ev yapımı yoğurt yenmesini, paça çorbası içilmesini tavsiye ediyor.


Dr. Yavuz Dizdar konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Bir kanser hastası paça çorbası içmeli. Kolajen tüm hayvanların iskelet sisteminde yoğun olarak bulunur. Ama paçada özellikle fazlaca bulunur. Kolajen moleküllerinin bağlanmasında da C vitamini aktiftir. O yüzden hastalara tavuk suyuna limonlu çorba içirilirdi. Ama bugün gerçek tavuk kalmadığı için tavuk suyunda kolajen de yok. O sebeple paça tavsiye ediyorum. Kolajen tüm dokuları baştan sona yeniler."

VEGAN DOKTORDAN YAVUZ DİZDAR'A İTİRAZ VAR

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir video paylaşan Dr. Murat Kınıkoğlu ise bilinenin aksine kelle paça çorbasının kanseri engellemediğinin riski artırdığını iddia etti. Dr.Kınıkoğlu, Yavuz Dizdar'dan iddiasını kanıtlayacak araştırmalar yayınlamasını istedi.

Kanserli hastaya kelle paça itirazı! ile ilgili etiketler kanser
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.