Vefatının ardından banka hesabından para çekilmişti... Fatma Girik'in yeğeni Ahu Turanlı'dan açıklama

24 Ocak günü koronavirüse bağlı çoklu organ yetmezliğinden dolayı tedavi gördüğü hastanede 79 yaşındayken hayata veda eden Yeşiçam'ın usta ismi Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik, ablasının mirasını bıraktığı yeğeni Ahu Turanlı’ya dava açtı. Turanlı, Fatma Girik'in hesabından çekilen yüklü miktardaki para ile ilgili açıklama yaptı.

Günay Girik'in avukatı Akın Centilmen, Fatma Girik'in hesabından 2 milyon lira para çekildiğini açıkladı. Çok geçmeden Ahu Turanlı, söz konusu iddialara karşı avukatı aracılığı ile basın açıklaması yayınladı...

Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik'in avukatı Akın Centilmen, Fatma Girik'in ölümünden birkaç gün sonra hesabından 2 milyon lira para çekildiğini açıkladı. Fatma Girik’in yeğeni Ahu Turanlı, Girik'in banka hesabından para çektiği yönündeki haberler karşısında avukatı aracılığıyla bir açıklama yaptı ve "Hesabımız ortak" ifadelerini kullandı.

 Vefatının ardından banka hesabından para çekilmişti... Fatma Girik'in yeğeni Ahu Turanlı'dan açıklama

İşte Ahu Turanlı'nın söz konusu iddialar karşısındaki açıklaması...


"Bugün bazı basın yayın organlarında yine çarpıtılmış ve gerçekten saptırılmış, kasıtlı Haberler ile karşılaşmış bulunmaktayız Aslından bu mesnetsiz iddiaları muhatap almamak istesek de gelinen noktada kısaca şu hususların altını çizmekte fayda görmekteyiz:

Üzerinde çeşitli iddialar ortaya sürülen banka hesabı, Sn Fatma Girik ile Müvekkil Ahu Turanlı'nın adına olan münferit yetkili müşterek hesaptır. Bir başka deyişle hesap, hem müvekkilin hem de Fatma Girik Hanımefendi'nin tasarruf yetkisi bulunan ortak bir hesaptır.

Müşterek hesaplar üzerinde ilgili bankacılık düzenlemeleri gereği tarafların %50 hissedar oldukları kabulü vardır ve ortak hesap sahiplerinden herhangi birisinin vefatı halinde sağ kalan hesap sahibi, hesapta bulunan bakiyenin yarısı üzerinde tasarruf edebilir Diğer yarısı terekeye dahil olup T C sınırları dahilinde faaliyet gösteren hiçbir banka, hesaptaki sağ kalan ortağın, mirasçılık hakkı da bulunsa, başkaca herhangi bir yetkiye de dayansa, tasarruf etrnesine müsaade edemez ve etmez.

Bu olayda da karşı tarafın iddia ettiği gibi hesaba bir tedbir konması söz konusu değildir Ölüm kaydının nüfusa işlenmesi akabinde banka tarafından otomatik olarak uygulanan vefat blokesi söz konusudur Bloke uygulaması sonrası açıkta kalan %50 lik kısım için banka tarafından müşterek hesap sahibi olan müvekkilimiz aranmış ve işlem yapılmak üzere bankaya çağrılmıştır.

Müvekkil Ahu Turanlı aynı zamanda, Fatma Hanım'ın 97 yasındaki annesinin, 76 yasındaki kız kardeşinin ve resmi ikametgghlan olan yaşadıkları Bodrum / Torba'daki evin, genel giderlerini yaparak, onlara ilişkin hayatın idamesinden de hallhazırda sorumludur Bu doğrultuda müvekkilin, Fatma Hanım'ın son dönemlerinde hastanede olması sebebiyle yaşadıkları evin geciken bazı borçlarıyla ilgili olarak, bunların daha da sıkıntılı bir duruma gelmemesini teminen, tamamen kendisine alt kısım üzerinde yaptığı tasarrufları elbette ki mevcuttur Zaten müvekkilin aksi bir talebi olsa bile bankanın terekeye dehil kısım üzerinde herhangi bir şekilde tasarruf etmesine izin vermesi söz konusu dahi olamaz

Son olarak Fatma Hanım'ın neden Günay Girik isimli şahısla değil de yeğeniyle ortak bir hesap yaptığının, bunu neden kardeşi yerine yeğeni ile yapmayı tercih ettiği hususunu kamuoyunun takdinne bırakıyoruz Çok iyi bilinmelidir ki miras kaygısı taşıyan, mal kaçırma endişesi içinde olan müvekkil Ahu Turanlı değildir. Bu yüzden iddia sahibi değil, sadece bu asılsız iddialara cevap veren konumundadır.

Özetle yapılan işlem tamamen Kanuni düzenleme çerçevesinde olup, bir hukuk devletinde bu olağan sürecin art niyetle çarpıtılarak medya yolu ile kamuoyunun yanıltılmaya çalışılması belirli bir amaca yönelik manipülatf bir yaklaşımdır ve tümüyle iyi niyetten uzaktır."

Vefatının ardından banka hesabından para çekilmişti... Fatma Girik'in yeğeni Ahu Turanlı'dan açıklama - Resim : 2

 

 

 

Vefatının ardından banka hesabından para çekilmişti... Fatma Girik'in yeğeni Ahu Turanlı'dan açıklama ile ilgili etiketler Fatma Girik Ahu Turanlı Günay Girik
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.