Vedat Milor, Pınar Tremblay'ın sözlerine sert çıktı

''ABD’de restoran eleştirmenliği bizdeki gibi değil, mutfak sanatları eğitimi zorunlu'' diyen Pınar Tremblay'a gastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor, Twitter üzerinden cevap verdi.

T24 köşe yazarı Pınar Tremblay'ın Twitter üzerinden, Vedat Milor'u hedef alarak paylaştığı ''ABD’de mutfak sanatları eğitimi olmadan restoran eleştirmeni olamazsın.'' sözlerine Milor'dan cevap gecikmedi.

Milor, ''Siyaset bilimcisi ve gazeteci olduğunu görünce bariz hatalı bilgilerini belirtmek istedim. Makul biri sandım. Şu anda pişmanım çünkü daldan dala, alakasız mevzualara atlayan ve asıl konuyu es geçen biri çıktı.'' şeklinde açıklamada bulunarak şunları söyledi;


''Bir şey anlatabilmek imkansız. İlk başta iddiasına bakalım. ABD’de restoran eleştirmenliği bizdeki gibi değil, mutfak sanatları eğitimi zorunlu demiş. Külliyen yalan. Önde gelen eleştirmenlerin çoğunda bahsettiği eğitim yok. Böyle bir eğitim de olamaz zaten. Mutfak sanatları eğitimi aşçılık için alınır. Verdiği her bilgi hatalı. Restoran eleştirmenliği, avukatlık veya doktorluk gibi değil arkadaşlar. İddiası, ABD’de mutfak sanatları eğitimi olmadan restoran eleştirmeni olamazsın idi. Ben de oradaki en önemli gazete eleştirmenlerinin bahsettiğim özellikleri taşımadığını belirttim. Hayır, değil. Bilgi sahibi olmadığınız çok açık. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz. Dahası, T24’ün hatalı olduğu açık bir yaklaşımını garip bir gerekçe ile haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. T24 bile hatasını kabul etti. “Ama”sı yok o noktadan sonra.Bakın, kötü bir yemek eleştirmenisiniz diyebilirsiniz. Ancak yemek eleştirmenliğinin bahsettiğiniz eğitimi gerektirdiği düşüncesi hatalı. Hem dünyadaki pratiklerle hem de eleştirmenliğin esası ile çelişiyor. Pınar Hanım mesleğimin ne olduğunu biliyor musunuz? Hangi vasıflara sahip olmak lazım? Açık biçimde belli dediğiniz için soruyorum.''


TWEETLERİNİ GİZLEDİ

Vedat Milor'un açıklamalarının ardından Twitter kullanıcıları tarafından da eleştirilen Tremblay hesabını gizledi.

Vedat Milor, Pınar Tremblay'ın sözlerine sert çıktı ile ilgili etiketler Vedat Milor Pınar Tremblay
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.