VEDAŞ arıza timlerinin zorlu mesaisi...

Yüksekova ilçesinde Vangölü Elektrik dağıtım A.Ş'nin (VEDAŞ) arıza timleri, kısa süreli enerji kesintisi olan bölgelerde kar kış dinlemeden görev yapıyor.

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ilçe merkezini etkisi altına alırken, ilçenin Esentepe mahallesinde kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı.

VEDAŞ arıza timlerinin zorlu mesaisi...

İlçenin Esentepe mahallesinde kar yağışının artmasıyla, mahalleye verilen enerji hatlarının üzerine düşen ağaç dallarından dolayı elektrik kesintisi yaşanırken, VEDAŞ arıza ekipleri, yoğun kar yağışına ve dondurucu soğuklara rağmen tellerin üzerindeki dalları indirip telleri sağlamlaştırdıktan sonra mahalleye tekrar elektrik verdi.

VEDAŞ arıza timlerinin zorlu mesaisi... - Resim : 2

Elektrik Teknisyeni Necattin Tekin; Yoğun kar yağışından dolayı bizim belediye hattı, tabir ettiğimiz hat tutmuyordu. Biz müdahale ettik. İletkenlerin üstüne kardan dolayı ağaçlar düşmüştü, onları kaldırdık, bölgenin şuan tamamı enerjili" dedi.

VEDAŞ arıza timlerinin zorlu mesaisi... - Resim : 3

Elektrik Teknisyeni Veysi Çelik ise; " Özellik böyle kış aylarında zaten biz VEDAŞ ekipleri olarak vatandaşımızın mağdur olmaması için ayaktayız. Çalışıyoruz elimizden geleni yapacağız. Bu akşam muhtemelen sabaha kadar böyle geçeceği için bize ayrılan süreye kadar hep ayakta olacağız. Mahalleleri dolaşacağız, vatandaşlarımızın içleri rahat olsun biz her müdahaleye karşı tetikte olacağız" ifadelerini kullandı.

VEDAŞ arıza timlerinin zorlu mesaisi... - Resim : 4

VEDAŞ arıza timlerinin zorlu mesaisi... ile ilgili etiketler VEDAŞ
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.