Ve huzurlarınızda Hürjet! Türkiye'nin ilk yerli jet taarruz uçağının motoru çalıştırıldı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu. Demir, Türkiye'nin ilk yerli jet taarruz uçağı olan Hürjet'in motorunu çalıştırdığını duyurdu. İşte detaylar...

Savuma Sanayi Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde, Türk savunma sanayii olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Hürjet motorunu çalıştırdı! Artık sıra uçuşta!" ifadesini kullandı.

Ve huzurlarınızda Hürjet! Türkiye'nin ilk yerli jet taarruz uçağının motoru çalıştırıldı

Hürjet, Ağustos 2017'de Jet Eğitim Uçağı Geliştirme Projesi olarak başlatıldı.

Nisan 2018'de kavramsal tasarım aktiviteleri, Temmuz 2019'da ön tasarım faaliyetleri, Şubat 2021'de kritik tasarım faaliyetleri başarıyla sonuçlandırıldı, tasarım döngülerinin sonuçlanmasıyla üretim faaliyetlerine geçildi.

Yaklaşık 8 bin parçadan oluşan Hürjet için parça üretimlerine Ocak 2021'de başlandı. Üretilen parça ve ekipmanlar son montaj hattında uçaktaki yerini aldı.

Ve huzurlarınızda Hürjet! Türkiye'nin ilk yerli jet taarruz uçağının motoru çalıştırıldı ile ilgili etiketler ekonomi teknoloji Hürjet
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.