Vaypier yeni single'ı 'Kıskanç' ile Mardin'in güzelliklerini tanıtacak

İlk single çalışması 'Kıskanç' ile müzik dünyasına giriş yapmaya hazırlanan “Vaypier” lakaplı genç müzisyen Ahmet Kaya Büyükdoğu, yakında yayınlanacak olacak ilk single çalışmasının klibi için büyük bir tarihi öneme sahip olan, Türkiye’nin en eski yerleşkelerinden Mardin'i seçti.

Müzisyen Ahmet Kaya Büyükdoğu, yakın bir tarihte piyasaya süreceği ilk teklisi olan “Kıskanç“ adlı parçası için kolları sıvadı. Tarihi öneme sahip olan, doğal ve kültürel özellikleriyle dikkat çeken ve Türkiye’nin en eski yerleşkelerinden biri olan memleketi Mardin'i seçti. Pandemi dönemini fırsata çeviren genç sanatçı bu dönemde söz ve müziği kendisine ait 3 olan parçayı da repertuarına ekledi.

'KÜÇÜKLÜĞÜMDEN BERİ MÜZİKLE İÇLİ DIŞLIYIM'

''Küçüklüğümden bu yana müzikle içli dışlı bir yapım var.'' diyen Büyükdoğu, ''Müziği maddi unsurlara dayanarak değil tamamen sevdiğim ve ilgi duyduğum bir alan olduğundan dolayı müzikle uğraşmaktayım. 'Kıskanç' oldukça soft, dikkat çekici ve akılda kalıcı bir parça olmakla beraber, bu parçanın hazırlanmasında ülkemiz tarihinin en köklü illerinden biri olan Mardin yöresinin de katkısı oldukça büyük oldu. Amacım, maddiyattan önce ülkemiz coğrafyasında kalıcılığımı sürdürmektir.'' açıklamasında bulundu.

VAYPİER'İN ANLAMI NE?

Lakabının anlamı ile ilgili de gelen sorulara Büyükdoğu şu cevabı verdi; ''Vaypier, kelime algoritması iletişimi güçlü kendinden emin anlamı taşımaktadır. Kelimenin kökeni antik yunana dayanmaktadır. Müzik sektöründe iletişim kendini anlatma ve ifade sanatı çok önemli bir yere sahip olduğundan dolayı uzun zamandır 'Vaypier' kullanıcı adımı taşımaktayım.''


AHMET KAYA BÜYÜKDOĞU HAKKINDA

Vaypier lakaplı genç müzisyen Ahmet Kaya Büyükdoğu, İstanbul’un Bakırköy ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Bakırköy’de tamamlayan Büyükdoğu baba tarafından Mardinli’dir. İstanbul’da lise öğrenimini bitirip müziğe olan ilgisinden dolayı üniversiteye gitmemiştir. Erken yaşlarda aktif müzik hayatına giren genç müzisyen birçok ünlü isme şarkı sözü yazmış ve beste yapmıştır. 

 

Vaypier yeni single'ı 'Kıskanç' ile Mardin'in güzelliklerini tanıtacak ile ilgili etiketler Ahmet Kaya Büyükdoğu Vaypier
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.