Vatikan ilk kez mal varlığını açıkladı! 5 binden fazla mülkü var

Vatikan, tarihinde ilk kez mal varlığını ortaya koydu. 5 binden fazla mülke sahip olduğu belgelenirken; zimmete para geçirme, kara para aklama, dolandırıcılık gibi suçlamaların yöneltildiği, aralarında önde gelen bir kardinalin de yer aldığı satın almayla ilgili 10 kişinin yargılanmasına Salı günü başlanacak.

Hristiyan Katolik dünyasının merkezi Vatikan, tarihinde ilk kez mal varlığını gözler önüne serdi.

Vatikan tarafından hazırlanan 50 sayfadan fazla belgeye göre; 4 bin 51'i İtalya'da, bin 120'si ise yurt dışında olmak üzere toplamda 5 binden fazla mülke sahip olduğu ortaya çıktı.

Vatikan ilk kez mal varlığını açıkladı! 5 binden fazla mülkü var

İtalya'da bulunan mülklerden 14'ünün piyasa değerinde kiraya verildiği belirtilirken, diğerlerinin ise Kilise çalışanlarına indirimli olarak kiralandığı bildirildi. Vatikan'ın sahibi olduğu mülklerin yüzde 40'ı okul, manastır ve hastane gibi kurumsal yapılar.

Vatikan'ın Londra, Cenevre, Lozan ve Paris'in lüks bölgelerinde de yatırım amaçlı olarak mülklere sahip olduğu da dikkat çekti.

Vatikan ilk kez mal varlığını açıkladı! 5 binden fazla mülkü var - Resim : 2

Zimmete para geçirme, kara para aklama, dolandırıcılık gibi suçlamaların yöneltildiği, aralarında önde gelen bir kardinalin de yer aldığı satın almayla ilgili 10 kişinin yargılanmasına Salı günü başlanacak.

Vatikan ilk kez mal varlığını açıkladı! 5 binden fazla mülkü var ile ilgili etiketler Vatikan mal varlığı lüks mülk
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.