Vatikan Büyükelçisi Göktaş'tan Türk medyasına veda

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığı görevini 8 yıl boyunca başarıyla yürüten Lütfullah Göktaş yeni görevi olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Vatikan Büyükelçiliği için İtalya'ya gitmeden önce yıllarca beraber mesai harcadığı Genel Yayın Yönetmenleri ile veda yemeğinde buluştu.

Vatikan Büyükelçisi olarak atanan Cumhurbaşkanlığı eski Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş Türk medyasına yön veren Genel Yayın Yönetmenleri ve üst yöneticileri Levent'teki Köşebaşı Restoran'da ağırladı. 

Veda yemeğine Göktaş ile gazetelerde ve danışmanlığı döneminde mesai harcayan SuperHaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Er'in yanı sıra Hürriyet GYY Vahap Munyar, Milliyet GYY Mete Belovacıklı, Habertürk GYY Selçuk Tepeli, RTÜK eski Başkanı Zahid Akman, ATV - A Haber GYY Abdulhalik Çimen, Star Haber GYY Nazlı Çelik, NTV GYY Nermin Yurteri, Milat GYY Ali Adakoğlu, Haber7.com GYY Osman Ateşli, Takvim GYY Ergün Diler, DHA Genel Müdürü Salih Zeki Sarıdanışmend, Kanal D Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Aşçıoğlu, Akşam GYY Mustafa Kartoğlu, Türkiye Yayın Koordinatörü Yücel Koç, Türkiye Gazetesi eski Ankara Temsilcisi Nuri Elibol, 3N Medya Grup Başkanı Murat Kelkitlioğlu, Ensonhaber Genel Yayın Yönetmeni Serkan Kalemciler, İnternethaber Yayıncılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık katıldı...

Vatikan Büyükelçisi Göktaş'tan Türk medyasına veda

LÜTFULLAH GÖKTAŞ KİMDİR?

Gazeteci-yazar, ilahiyatçı, dinler tarihçisi, Vatikan uzmanı, çevirmen olarak tanınan Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekibinde yaklaşık 8 yıl boyunca Basın Başdanışmanı olarak görevini sürdürdü.

Balıklıçeşme (Biga) 1963 doğumlu olan Göktaş, ilkokulu Bergama'da, orta öğrenimini Edremit ve Balıkesir'de tamamladı.

Göktaş, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

İtalya'ya 1989'da giden Göktaş, Roma'da Vatikan Gregoryus Üniversitesinde "dinler tarihi" alanında master yaptı.

Göktaş, Roma'da 1998-2011'de NTV'nin İtalya temsilcisi, 2004-2011'de ise Anadolu Ajansının İtalya muhabiri olarak görev yaptı.

Şubat 2011'de "Başbakanlık Basın Danışmanı" olarak atanması üzerine İtalya'dan Türkiye'ye dönen Göktaş, 2011-2014 yıllarında Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, Basın Danışmanı olarak çalıştı.

Göktaş, Erdoğan'ın 10 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra ise Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı olarak görev yaptı.

Vatikan Büyükelçisi Göktaş'tan Türk medyasına veda - Resim : 2

İTALYA DEVLET NİŞANI'NA SAHİP

Edebiyat, dış politika, felsefe, dinler tarihi, kültürler ve dinler arası ilişkilere özel ilgi gösteren Göktaş'ın, 1983'ten bu yana muhtelif gazetelerin yanı sıra Mavera, İlim ve Sanat, Yedi İklim, Kitap Dergisi, Yeni Düşün, Gergedan, Varlık, İzlenim, İslamiyat, Birikim gibi dergilerde muhtelif makale, yazı, röportaj, haber ve çevirileri yayımlandı.

Roma'da bulunduğu dönemdeki köşe yazıları ise Yeni Şafak gazetesi (1995-1996) ve ntvmsnbc.com haber portalında okuyucuyla buluştu.

Filistinli ünlü şair Mahmud Derviş'in "Ölümü Seviyorlar Benim" (Armoni, İstanbul 1988),Necip Mahfuz'un "Başkan'ın Öldürüldüğü Gün" (Ağaç Yayıncılık, İstanbul 1992),Salih El Kallab'ın "Tehcirden İntifadaya: Ebu Cihad'ın Öyküsü" (Belge, İstanbul 2007) adlı çalışmaları Lütfullah Göktaş tarafından Türkçeye çevrilmiş eserlerden bazıları.

Göktaş, ayrıca İtalya Devlet Nişanı'nın da sahibi.

 

Vatikan Büyükelçisi Göktaş'tan Türk medyasına veda ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.