Vatandaşlara 'Kime oy verirsiniz?' diye soruldu: İmamoğlu, Mansur Yavaş'ın gerisinde kaldı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adı sık sık aday olacağı iddialarıyla gündeme gelen Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş'ın gerisinde kaldı. ASAL Araştırmanın verilerine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeniden oy verecek olanların oranı yüzde 41.8'i olurken, vatandaşın ona yakın ikinci tercihi ise Mansur Yavaş olduğu görüldü.

2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağı iddiaları ile sık sık gündeme gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun son dönemlerdeki olaylı söylemleri de bir çok kesim tarafından da tepkiyle karşılandı.

6'lı masanın ittifak kurmasıyla beraber parti liderlerinin adayının kim olacağı merak konusu olurken, CHP içinde İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında bir rekabet olduğu da gelen kulisler arasında yer aldı. 

Son olarak Rize'de yaptığı konuşma sonrasında, CHP tabanından İmamoğlu'na veto uygulandığı da iddia edildi. 

Bu veriler doğrultusunda ASAL Araştırma, 30 büyükşehirde bir anket gerçekleştirdi. 2 bin 400 kişiyle yapılan araştırmada katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçiminde son tura Erdoğan ile Yavaş kalsa oyunuzu kime verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Bu soruya katılımcıların yüzde 41.8'i Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 37.4'ü ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yanıtını verdi.

ERDOĞAN, YAVAŞ'IN 4 PUAN ÖNÜNDE

Ankette katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçiminde son tura Erdoğan ile Yavaş kalsa oyunuzu kime verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Ankete katılanlar bu soruya yüzde 41.8 ile Erdoğan, yüzde 37.4 ile Mansur Yavaş yanıtını verdi. Kararsızların oranı ise yüzde 20.8 oranında.

İMAMOĞLU, YAVAŞ'IN DA GERİSİNDE KALDI

Son tura Erdoğan ile İmamoğlu kaldığında ise Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 42.5 olurken, İmamoğlu diyenler ise yüzde 35.7'te kaldı. Kararsızların oranı yüzde 21.8'e yükseldi.

ERDOĞAN-KILIÇDAROĞLU ORANI

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun karşılaşması durumunda ise Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 43.1 olurken, Kılıçdaroğlu'nu tercih edenlerin oranı yüzde 32.4'te kaldı. Kararsızların oranı ise yüzde 24.5'e çıktı.

ERDOĞAN MI, ABDULLAH GÜL MÜ?

Son tura Erdoğan ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kaldığında ise Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 43.0 olurken, Abdullah Gül diyenler ise yüzde 22.5. Kararsızların oranı yüzde 34.5 çıkıyor.

 

Vatandaşlara 'Kime oy verirsiniz?' diye soruldu: İmamoğlu, Mansur Yavaş'ın gerisinde kaldı ile ilgili etiketler araştırma seçim Erdoğan Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş ASAL
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.