Vatandaşlar helikopterin attığı su kütlesinin altında kaldı!

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde görev yapan bir yangın söndürme helikopteri, taşıdığı suyu yangınla mücadele edenlerin üzerine bıraktı. Yangına fazla yakın şekilde beklemelerinden kaynaklanan kazada şans eseri yaralanan olmadı. O anlar, su kütlesinin altında kalan vatandaş tarafından cep telefonu ile kayda alındı.

Yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Eşref Aşkan, Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Çökek Mahallesi'nde, ormanlık alanda devam eden yangının söndürülmesi için çalışan orman işçilerine yardıma gittiğini söyledi.

'TAŞIDIĞI SUYU ÜZERİMİZE BIRAKTI'

Aşkan, yangınların yerleşim yerlerine ulaşmaması ve en kısa zamanda söndürülmesi için diğer vatandaşlarla işçilere yardım ettiklerini belirterek, "Yangının artmasına sebep olacak çalı çırpıları uzaklaştırmaya, ufak ateşleri söndürmeye çalışıyorduk. O sırada yangına müdahale eden helikopter taşıdığı suyu üzerimize bıraktı." dedi.

YARIN TEKRAR MÜCADELEYE DÖNECEK

Aşkan, yangınların söndürülmesine katkı sağlayabilmek için yarın tekrar çalışmalara katılacağını ifade etti.

O ANLAR CEP TELEFONU KAMERASINA YANSIDI

Bu arada Aşkan'ın olay anında cep telefonuyla çektiği görüntülerde, üzerine helikopterden su atıldığı anlar yer aldı.

Vatandaşlar helikopterin attığı su kütlesinin altında kaldı! ile ilgili etiketler helikopter kaza yangın söndürme üstüne

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.