Vatandaşlar Google'a verilen cezayı destekliyor!

Türkiye Rekabet Kurumu'nun Google'a kestiği 93 milyon TL'lik cezanın ardından, dev şirket Türkiye'den çekilebileceğini gündeme taşımıştı. Taraflar arasındaki sorun henüz çözüme kavuşmamışken yapılan bir araştırmaya göre; Türk vatandaşların yüzde 52’si, Google’ın ödediği cezaları hak ettiğini düşünüyor.

Türkiye Rekabet Kurumu, Google’ın mobil işletim sistemi, uygulama ve hizmetler alanındaki uygulamalarının ve mobil cihaz üreticiyle yaptığı sözleşmelerin Rekabet Kanunu’na aykırı olması sebebiyle, 2018 yılında şirkete 93 milyon lira ceza kesmişti. Bu cezayı haksız bulan şirket, Türkiye'nin android lisanlarını iptal edebileceğini açıklamıştı.

Google yaptığı açıklamada, Google Search, Google Play, YouTube, Gmail ve diğer Google uygulamalarının Türkiye’de satılan Android telefonlarda kullanılamayacağı belirtilmişti.

TÜRK VATANDAŞ CEZAYI HAKLI BULDU

Areda Survey isimli araştırma şirketi, Türkiye genelinde bin 64 kişiye Rekabet Kurumu’nun ‘rekabet ihlalleri’ gerekçesiyle Google’a idari para cezası uygulamasının yankılarını araştırdı.

20-23 Aralık tarihleri arasında yapılan araştırmaya göre; katılımcıların yüzde 52’si, Google’ın ödediği cezaları hak ettiğini düşüyor.

Yüzde 18,9 ise ceza verilmemesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

KADINLARDA ORAN DAHA FAZLA

Erkeklerin yüzde 51,2’si şirketin cezayı hak ettiğini düşünürken; kadınların yüzde 56,7’si ve 18-24 yaş arasındaki katılımcıların yüzde 43,8'i de fikirlerinin olmadığını söyledi.

35-44 yaş arasındaki kişilerin yüzde 47,6’sı, Google’ın bu cezayı hak ettiğini aktardı. Eğitim düzeyi ilköğretim seviyesinde olanların yüzde 53,3’ü fikir sahibi değilken, lisansüstü seviyede olanların yüzde 44,8’i, Google'ın cezayı hak ettiğini dile getirdi.

Vatandaşlar Google'a verilen cezayı destekliyor!

VATANDAŞ GÜVENME KONUSUNDA İSE KARARSIZ

‘Google’a ne derece güveniyorsunuz?’
sorusuna katılımcıların yüzde 31,2 güvenmediğini, yüzde 31,5 güvendiğini, yüzde 37,2 ise ne güvendiğini ne de güvenmediğini söyledi.

Vatandaşlar Google'a verilen cezayı destekliyor! ile ilgili etiketler Türkiye Türk Google Rekabet Kurumu Areda Survey
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.