Vatandaşa soruldu: Ekonomik sorunları kim çözer?

Sabah yazarı Mahmut Övür, köşesinde Optimar Araştırma'nın 26 ilde yaptığı anket sonuçlarını değerlendirdi. "Ekonomi sorununu kim çözer?" sorusunun önemli olduğuna vurgu yapan Övür, "Bazı siyasi aktörler "Ekonomiyi ben çözerim" diye hava atsa da halkın düşüncesi farklı." dedi.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, köşesinde Optimar Araştırma'nın 10-16 Mart tarihleri arasında 26 ilde ve 2002 örnekle yaptığı anket sonuçlarını değerlendirdi. Toplumun yüzde 70'e yakınının birinci sorununun ekonomi olduğuna dikkat çeken Övür, "İşsizlik yüzde 7, eğitim yüzde 5, güvenlik yüzde 4.8'le ekonomiyi izliyor. Korona yüzde 2.3'le alt sıralara inmiş durumda." diye ekledi.

"BAZI SİYASİ AKTÖRLER HAVA ATSA DA HALKIN DÜŞÜNCESİ FARKLI"

Halkın sorununun ekonomi olduğu için "Bu sorunu kim çözer?" sorusunun önemli olduğuna vurgu yapan Övür şöyle devam etti;

Bazı siyasi aktörler "Ekonomiyi ben çözerim" diye hava atsa da halkın düşüncesi farklı.

Bu sorunu AK Parti çözer diyenlerin oranı yüzde 33.8, CHP çözer diyenler yüzde 29.9...

Diğer partiler kendi oylarının bile çok altında. CHP'nin bu alanda kendi oyundan daha fazla oy alması da iki partili yapıya gidişin işareti gibi...

"En beğendiğiniz siyasetçi" tablosunda da Başkan Erdoğan yüzde 32.9'la ilk sırada. İkinci sırada yüzde 11.3'le Kemal Kılıçdaroğlu geliyor. Aralarındaki oy farkı yüzde 20'den fazla.

Burada da Kemal Bey'in ikinci sıraya yükselmesi, son ataklarının başarılı olduğunu gösteriyor.

Gelelim muhalefetin tarif ettiği kara Türkiye tablosuna... "Bugün bir seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?" denildiğinde şöyle bir tablo çıkıyor:

AK Parti yüzde 38.7, CHP yüzde 25.1, İyi Parti yüzde 11, MHP yüzde 10.5, HDP yüzde 9.7.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

 

 

 

 

Vatandaşa soruldu: Ekonomik sorunları kim çözer? ile ilgili etiketler Anket seçim Sabah Yazarı Mahmut Övür Optimum Araştırma şirketi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.