Vatandaş yollara düştü! Tavan fiyattan satılan biletler tükendi

Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar otobüslerde yoğunluk oluşturdu. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Birol Özcan, bayram tatili dolayısıyla biletlerin tükendiğini ve ek seferlerin başladığını açıkladı.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla vatandaşlar otogar ve bilet satış ofislerine akın etti. Şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere yoğunluk olduğunu aktaran Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Birol Özcan, "Bazı vatandaşlar dönüş biletlerini de aldılar" ifadelerini kullandı.

İnsanların pandemiden dolayı sıkıldığını söyleyen Özcan, "İnsanlar bayağı sıkıldı, memleketlerine gitmek istiyorlar. 9 günlük bayram tatilini insanlar bekliyorlar" dedi.

 "GİTMEK İSTEYEN HERKESİ GÖNDERECEĞİZ"

Özcan, normalleşmeyle birlikte seferlere ilginin arttığını vurgulayarak, "Dün seferlerimiz 1500'e çıktı. Yarından itibaren sefer sayılarımız daha da artacak. Ek seferlerle birlikte sayılar daha da yükselecek. Ek seferlerle yolcularımızı İstanbul'da bırakmayacağız. Memleketine gitmek isteyen her yolcuyu göndereceğiz." diye konuştu.

Bayram günlerinde binlerce sefer yapacaklarını ifade eden Özcan, "Bayramda günlük 2 bin 200 seferin üzerine çıkmayı bekliyoruz. Ek seferler için genelge 9-31 Temmuz tarihi için yayınlandı. Genelgenin erken yayınlanması satışlarımıza çok yaradı ve yolcuların da mağdur olmaması anlamına geliyor" dedi.

"HALKIMIZ BİLETLERİNİ FİRMALARIMIZDAN ALSIN"

Özcan, insanların korsan otobüslere yönelmemesini söyleyerek, "Halkımız lütfen biletlerini firmalarımızdan alsınlar. Her yerden izinsiz otobüs kalkıyor. Bu bize zarar veriyor. Biz korsan taşımacılığı bakanlığa ve emniyet müdürlüğüne bildirdik" açıklamasında bulundu.

Vatandaş yollara düştü! Tavan fiyattan satılan biletler tükendi ile ilgili etiketler Kurban Bayramı tatil Otobüs bilet bayram tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.