Vatandaş öfkeli: İkizdere'yi dışarıdan gelenler karıştırdı!

SuperHaber, günlerdir siyasi provokasyonların merkezi haline getirilen Rize İyidere'de, halkın nabzını tutuyor... Liman yapımında kullanılacak İkizdere'deki taş ocağıyla ilgili protestoların hükümet karşıtı bir eyleme dönüştürülmesine yerel halkın tepkisi büyük! Özellikle HDP'li vekillerin protestolara dahil olmaya çalışmasına büyük öfke var... Bu duruma en sert tepkiyi bölge sakini Hızır Bekiroğlu gösterdi.. Bekiroğlu, "Oraya askerimize mermi atan HDP’liyi sokmamanız lazımdı." dedi!

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Rize İyidere’de yapılması planlanan lojistik liman için İkizdere’de taş ocağı çalışmaları başlatılmış, Gürdere Köyü yakınındaki yol yapımı sırasında köylüler gösteri yaparak çalışmalara engel olmak istemişlerdi.

Bölgede yaşayan köylü kadınların vitrinde olduğu gösteriler sırasında, eylemcilere arka planda HDP İzmir Milletvekili Murat Şahin ile CHP’li milletvekili Mahmut Tanal gibi isimlerin destek vermesi dikkat çekmişti.

İKİZDERELİ HIZIR DIŞARDAN GELENLERE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ!

Taş ocağı açılmaması için başlayan küçük çaplı doğayı koruma eylemi, kısa sürede bölgeye dışardan gelenlerle beraber hükümet karşıtı gösterilere dönüşmeye başladı. İkizdere’de başlatılan eylemde, HDP'li vekillerin bölgeye çağırılması ve Ramazan ayında Gürdere Köyü girişinde alkollü yemek organizasyonları yapılması da büyük tepki topladı. Bölgeye özellikle İkizdereli olmayan kişilerin davet edilmesine en sert tepkiyi gösteren ise Hızır Bekiroğlu isimli vatandaş olmuştu.

İkizdereli Bekiroğlu, "O taş ocağı diye savunduğunuz yerin az yukarısında büyük bir taş ocağı var. Oraya karşı çıkmadınız, buradan küçük bir taş alınacak karşı çıkıyorsunuz. Ben Cengiz Ağabey'i destekliyorum. Neden? Size para verseydi karşı çıkmayacaktınız. İkizdereli nerede diyorsunuz. İkizdereliler şimdiye kadar neredeydi? HDP'yi çağırıyorsunuz. Bu millet PKK mı? PKK kim? PKK'yı çağırıyorsunuz. PKK mı savunacak bizi? Biz bize yetmiyor muyuz? Adam olsaydınız İkizdere gelirdi oraya. Ramazanda orada rakı içip eylem yapmayın. Tulumla eylem olur mu? Bilmeden konuşmayın. Para verilince susuyorsunuz. Balı ağzınıza koyunca yalıyorsunuz. PKK kim ki bizi savunacak? Biz bize yetmiyor muyuz? Lanet olsun size be! " ifadelerini kullanmıştı.

HIZIR BEKİROĞLU SUPERHABER’E KONUŞTU!

"Çevre eylemi" adı altında başlatılan protestonun Gezi Parkı’nı andıran provokasyonlara dönüşmesine tepki gösteren Hızır Bekiroğlu son olarak SuperHaber’e önemli açıklamalar yaptı.

Bekiroğlu, "Taş ocağı hakkında yaptığım videoya, bazı arkadaşlar darlandı. Buna darlanmaya gerek yok. Ben doğruları söyledim. İkizderemize devletimiz bir sürü işler yaptı. Yollarımız beton oldu. Yaylalarımızın bile yolları beton oldu. Hiç kimse karşı çıkmadı. Devletimizin yapmış olduğu işlere ben hiçbir zaman karşı değilim. Bazı arkadaşlarım da bana kırılmış. Ben arkadaşlarıma siz PKK’sınız diye laf demedim. Benim sadece darlandığım konu, dağda askerimize mermi atan, PKK cenazesine giden HDP’lilere... Niye onları oradan kovmadınız? Mevzu bu. Burada olayı karıştırmaya çalışan arkadaşlarımız var. Sen bunu iş için falan mı yaptın diyenler var. Ben iş için falan yapmadım. Benim bugüne kadar nasıl çalıştığımı görüyorsunuz. Ben doğal bir çocuğum. Kimseye saygısızlığım olamaz kesinlikle. İkizderemize devletimizin yaptığı şeyleri de görmek lazım." dedi.

"ASKERİMİZE MERMİ ATAN HDP'LİYİ SOKMAMANIZ LAZIMDI"

Eksiklerin konuşulması gerektiğini ancak bunun askerlerin karşısına dikilerek yapılmaması gerektiğini belirten Bekiroğlu, "Çünkü o taşlar, dağlarda onların da hakkı var. Devletin malını devlete karşı savunuyorsunuz. Ben buna çok üzüldüm. Ortak nokta bulunabilirdi. Oraya askerimize mermi atan HDP’liyi sokmamanız lazımdı. Benim sadece en çok darlandığım nokta bu. Arkadaşlarımla da bir sıkıntım yok. Devletimizden Allah razı olsun. Tekrar söylüyorum, görüyorsunuz yapılanları. Köprüleri, havaalanlarını, yapılacak limanı... Buna engel olmaya gerek yok. Herkesin evine ikişer üçer maaş giriyor. Yukarıda Cenab-ı Allah var. Allah razı olsun. Doğasever arkadaşlarımıza da bir kaç söylemek istiyorum. Orada devletin, askerin karşısında duran arkadaşlarımız, dağlara çıkıp piknik yapıp çöp poşetleri atan arkadaşlarımız orada askerin karşısında 'Doğa bozulmasın' diye sesleniyor. Sen zaten doğayı bozuyorsun. Sen hiç doğayı kolladın mı, yok... Ama kalkıyorsun orada öyle bir etkinlik yapıyorsun. Gerek yoktu bunlara bence." diye konuştu.

"ASKER DAĞLARDA TERÖRİSTLERLE MÜCADELE EDİYOR, SİZ ONLARI ORAYA SOKUYORSUNUZ!"

Hızır Bekiroğlu konuşmasının devamında, HDP’lileri nasıl fark ettiğine ilişkin soruya da yanıt verdi. Bekiroğlu, "Zaten ben ona kızdım. Orada fark eden arkadaşların onlara tepki göstermesi lazımdı. Tepki gösterselerdi İkizdere oraya akardı. Bizim İkizdere’de 27 köy daha var. Toplanıp askere mi taş atacağız. Bunu bana biri açıklar mı? Vatana hainlik mi yapacağız? Dağlara taş mevzilere yatarak bizleri kolluyorlar, teröristlerle mücadele veriyorlar. Siz onları oraya sokuyorsunuz. Ben sadece bunlara kızdım. Ben buranın halkına ya da İkizdere’nin halkına PKK’sınız demedim." ifadelerini kullandı.

"HDP GELSİN, HDP’NİN OLDUĞU YERE BEN GİDERİM!"

Hızır Bekiroğlu, "Yine bir gösteri olursa yabancılar gelmesin diye gider misin?" şeklindeki soruya ise "HDP’nin olduğu yere ben haberim olsun, giderim. Cezaevine de atsalar orada tepkimi yaparım. Vatandaşlara bir lafımız yok. Ortalığı dışarıdan gelenler karıştırmaya çalışıyor, yanlış şeyler bunlar. Tabii ki siyaset yapın, yapmayın demiyorum ama yapılanları da görün. Nankörlüğe gerek yok. Herkesin evine ikişer, üçer maaş gidiyor. Bak devlet yine para yatırıyor, Allah razı olsun.” şeklinde yanıt verdi.

“İSTANBUL’DA BURAYI KARIŞTIRMAYA ÇALIŞAN BİRKAÇ KİŞİ VAR”

Bekiroğlu, "Eğer haklı olsaydınız İkizdere oraya akardı" şeklindeki ifadesine ilişkin ise şunları söyledi;

"Evet İkizdere akardı. Onlar oraya tepki gösterselerdi onlara, gerçekten çok değişik şeyler olabilirdi. Bunların hiçbiri de olmazdı. Ama ben iş için yapmadım. Ben vatanımı seviyorum. İstanbul’da durup burayı karıştırmaya çalışan birkaç kişi var. Yine buradan da var. Zaten dışardan gelenler karıştırdı burayı. Yoksa bir sıkıntı yoktu."

Vatandaş öfkeli: İkizdere'yi dışarıdan gelenler karıştırdı! ile ilgili etiketler HDP Rize Eylem İyidere İkizdere protesto liman

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.