Vatandaş indirim beklerken zam geldi! Market çalışanları zamlı etiketleri tek tek paylaştı...

Zincir marketlere kesilen fahiş fiyat cezaları sonrası vatandaş etiketlerde indirim beklerken, durum daha da kötüye gitti ve çoğu ürünün fiyatı arttı. Bazı market çalışanları ise bu fiyat artış oyununu kameraya kaydederek sosyal meydada paylaştı.

5 büyük zincir markete yönelik başlatılan fahiş fiyat operasyonu kapsamında raflardaki etiketler mercek altına alınmıştı.

"KARTELLEŞME" SUÇUNDAN REKOR MİKTARDA CEZA KESİLMİŞTİ

Açılan soruşturma kapsamında 5 büyük zincir markete ve tedarikçi konumunda bulunan bir firmaya "kartelleşme" suçundan toplamda 2.7 milyar lira ceza kesildi.

KESİLEN CEZALAR FİYAT ARTIŞINI DURDURMADI

Ancak kesilen ceza sonrası şikayetler bitmedi. Vatandaşlar marketlerin fiyatları daha da artırdığını ve kesilen cezaları halka yansıttığını dile getirmeye başladı.

 

Vatandaş indirim beklerken zam geldi! Market çalışanları zamlı etiketleri tek tek paylaştı...

REÇELDE FİYAT OYUNU TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada elden ele dolaşan bir videoda 5 büyük zincir marketten birinde 2 kiloluk reçelin fiyatının 24.90'dan, 29.90'a yükseltildiği görülmüştü. Videonun altına yorum yapan vatandaşlardan tepki yağmıştı.

Vatandaş indirim beklerken zam geldi! Market çalışanları zamlı etiketleri tek tek paylaştı... - Resim : 2

MARKET ÇALIŞANLARI ZAMLI ETİKETLERİ ÇEKTİ

Yeni görüntüler ise market çalışanlarından geldi. Birçok marketin etiketleri değiştirdiği belirtilirken, çalışanlar etiketlere yansıyan zamları fotoğrafladı. Tepki çeken görüntülerde 6 kiloluk deterjanın kasım ayının ilk haftasında 39.75'ten 51.75'e yükseltildiği görülüyor. Bir diğer fotoğrafta ise 4'lü kremalı bisküvinin 5.75'ten, 8.50'ye çıkarılması yer alıyor.

İşte söz konusu görüntülerden bazıları;

Vatandaş indirim beklerken zam geldi! Market çalışanları zamlı etiketleri tek tek paylaştı... - Resim : 3

Vatandaş indirim beklerken zam geldi! Market çalışanları zamlı etiketleri tek tek paylaştı... - Resim : 4

Vatandaş indirim beklerken zam geldi! Market çalışanları zamlı etiketleri tek tek paylaştı... ile ilgili etiketler market zam etiket ürün fahiş fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.