Vatandaş can derdinde Gürsel Tekin algı peşinde

Başta İzmir olmak üzere Ege ve Marmara'nın büyük bölümünde hissedilen AFAD'ın verdiği bilgiye göre 6.6, Kandilli'nin hesaplamalarına göre 6.9 büyüklüğündeki depremde devlet milleti ile birlikte enkaz altındaki canları kurtarma telaşındayken CHP'li Gürsel Tekin de algı peşine düşdü. Tekin, polis anonsunun yanlış anlaşılması sonucu yapılan 'Kan Merkezi ve Kaymakamlık çöktü' haberi üzerine "Kendi binalarının güvenliğini sağlayamayan devlet, vatandaşın canını nasıl koruyacak?" dedi.

Merkez üssü Seferihisar açıkları olan 6.6 büyüklüğündeki deprem en büyük hasarı İzmir merkeze verdi. 

Çok sayıda vatandaş yıkılan binaların enkazında kaldı. Ölü ve yaralılar var. Enkazlarda kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. 

İşte böylesine bir can pazarının yaşandığı ortamda bir polis telsizinden geçen anonsun yanlış anlaşılması sonucu Demirören Haber Ajansı "Bayraklı'da kan merkezi ve kaymakamlık binası" yıkıldı şeklinde bir haber geçti. DHA depremin ilk anlarındaki panik anında geçtiği bu haberi bir süre sonra düzeltti. 

Vatandaş can derdinde Gürsel Tekin algı peşinde

Ancak, DHA bu haberi henüz düzeltmeden birçok basın kuruluşu okuyucularına ya da izleyicilerine iletti. İşte bu yayın telaşı içinde yapılan hata amacı üzüm yemek yerine bağcıyı dövmek olduğu anlaşılan CHP'li Gürsel Tekin tarafından hemen algı oluşturmak adına kullanıldı. 

Tekin sosyal medya hesabından "İzmir'de yaşanan deprem sonucunda Bayraklı'da Kaymakamlık binası ve Kızılay Kan Merkezi yıkıldı, Adalet Sarayı duvarları çatladığı için boşaltıldı... Kendi binalarının güvenliğini sağlayamayan devlet, vatandaşın canını nasıl koruyacak? Çok acil çok büyük adımlar atmamız lazım.." sözleri ile algı yaratmak istedi.

Gürsel Tekin'in millet can derdine düşmüşken algı yaratma hedefiyle paylaştığı tweete cevap ise Türk Kızılayı Başkanı Dr. Kerem Kınık'tan geldi. Kınık, "Gürsel Bey, Kan merkezimiz ayakta ve vatandaşımıza hizmet vermektedir." dedi. 

Vatandaş can derdinde Gürsel Tekin algı peşinde - Resim : 2

Gürsel Tekin bu bilgilendirme üzerine "Teşekkürler Kerem bey,  @Sabah gazetesine de bildirirseniz toplumu yanlış bilgilendirmesinler." sözleri ile Kınık'a cevap verirken, yaratmaya çalıştığı algı çabasını gözlerden kaçırmak için DHA'nın geçtiği yanlış bilgiyi haberleştiren Sabah'ı ortaya attığı görüldü. 

Vatandaş can derdinde Gürsel Tekin algı peşinde - Resim : 3

Gürsel Tekin'in algı amaçlı tweetini ise Dr. Kerem Kınık'ın yalanlaması üzerine hesabından sildiği görüldü. 

 

Vatandaş can derdinde Gürsel Tekin algı peşinde ile ilgili etiketler İzmir deprem Gürsel Tekin CHP Kan merkezi kaymakamlık Dr. Kerem Kınık
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.