Vatan topraklarının teminatı: Türk Kara Kuvvetleri 2231 yaşında!

Temelleri Mete Han döneminde atılan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2231. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Milli Savunma Bakanı Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanlığı personelini kabul etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri'nin 2231'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanlığı personelini kabul etti.

TEMELLERİ METE HAN DÖNEMİNDE ATILDI

Akar, Bakanlık'taki kabulde, Mete Han tarafından temelleri atılan Kara Kuvvetleri'nin köklü tarihi, milli, manevi ve mesleki değerlere bağlı kahraman ve fedakar personeliyle dünyanın en saygın askeri güçlerinden biri olduğunu söyledi.

Vatan topraklarının teminatı: Türk Kara Kuvvetleri 2231 yaşında!

"GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN GÖREVLERİ BAŞARMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Orduları devletlerin omurgası, kara kuvvetlerini de orduların omurgası olarak nitelendiren Akar şöyle konuştu:

"Bayraklaşan yurt topraklarının güvenliğinin teminatı olarak Kara Kuvvetlerimiz, yurt içinde ve sınır ötesinde kendisine verilen görevleri, sorumluluklarını bugüne kadar başarıyla yerine getirdiği gibi bundan sonra da getirmeye devam edecektir. Mazisi şanla şerefle dolu Kara Kuvvetlerine yaraşır şekilde gece-gündüz demeden verilen görevleri başarmaya devam edeceğiz."

Şehitleri ve ebediyete intikal eden kahraman gazileri rahmet ve minnetle yad eden, hayattaki gazilere şifa dileklerini ileten Akar, görevi başındaki personele de "hayırlı, başarılı görevler" diledi.

Kabulde Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu da yer aldı.

Vatan topraklarının teminatı: Türk Kara Kuvvetleri 2231 yaşında! - Resim : 2

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN ÖZEL VİDEO

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığının 2231. kuruluş yıl dönümüne ilişkin güne özel video ile mesaj yayımlandı.

TÜRK KARA KUVVETLERİNİN KURULUŞ YILI NEDEN M.Ö 209?

İlk kez Mete Han tarafından M.Ö. 209 yılında kurulan düzenli Türk Kara Ordusunda sayı itibarıyla 10.000 atlıdan oluşan en büyük birlik, “Tümen” olarak adlandırılmış, tümenler binlere, binler yüzlere, yüzler onlara ayrılmış, her birinin başına Tümenbaşı, Binbaşı, Yüzbaşı ve Onbaşı rütbelerine sahip birer komutan görevlendirilmiş ve aşağıdan yukarıya doğru emir-komuta zinciri içerisinde birbirine bağlanmıştır.

Mete Han ile tarih sahnesine çıkan bu teşkilatlanma modeli günümüze kadar uzanan yelpaze içerisinde hüküm süren diğer Türk devletleri ile süregelmiş, özellikle Göktürkler, Uygurlar, Selçuklular ve Osmanlılar döneminde Türk ordusu dünyanın sayılı ordularından birisi olmuştur.

Vatan topraklarının teminatı: Türk Kara Kuvvetleri 2231 yaşında! - Resim : 3

57 YIL ÖNCE 600. YIL DÖNÜMÜ KUTLANIYORDU…

Türk ordusunun 28 Haziran 1963’te 600. kuruluş yıl dönümünü kutladığı tarihlerde, Türk Kara Kuvvetlerinin kuruluş tarihi, yeniçeri ordusunun kurulduğu 1363 yılı olarak kabul ediliyordu. Aynı yıl, Askeri Tıbbiye zamanlarında Türkçülük akımının etkisine girmiş ve buradaki eğitiminden 3. sınıfta ayrılan tarihçi, öğretmen, şair ve yazar olan Hüseyin Nihal Atsız, bu tarihlere eleştiri getirerek Hun hükümdarı Mete’nin onluk sisteme dayalı bir ordu kurduğu tarih olan M.Ö. 209 yılının “Türk Ordusu”nun gerçek kuruluş tarihi olduğunu savundu.

1968 yılında Tarihçi ve Siyasetçi Yılmaz Öztuna ise Genelkurmay Başkanı Cemal Tural’a bu öneriyi sundu. 1973 yılına gelindiğinde ordunun kuruluşunun 610. yıldönümü kutlanırken Atsız, bu iddiayı yeniden gündeme getirdi. 12 Eylül 1980’den sonra Atsız’ın bu iddiası benimsendi ve halen M.Ö 209, Kara Kuvvetleri Komutanlığının kuruluş yılı olarak kabul edilmektedir.

 

Vatan topraklarının teminatı: Türk Kara Kuvvetleri 2231 yaşında! ile ilgili etiketler TSK Kara Kuvvetleri mete han
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.