Vatan hainisin Can Dündar ve tüm dünya bunu biliyor! / VİDEO

FETÖ tetikçisi ve firari Can Dündar, BBC News kanalında katıldığı bir programda Cumhuriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni olduğu dönemde yayınlanan MİT TIR'larıyla ilgili haberi savundu. Ancak Dündar, programın sunucusundan hiç beklemediği bir tepki aldı. İşte o görüntüler...

BBC News'de bir TV programına katılan FETÖ tetikçisi ve firari Can Dündar'a Cumhuriyet gazetesinin başındayken manşete taşıdığı MİT TIR'ları ihaneti soruldu.

Muhabirin, "2015 yılında yaptığınız haberin devletle ilişkinizde çok büyük bir baskı yaratacağını bildiğiniz halde neden yaptınız?" sorusuna Dündar, "Tabii ki biliyorduk. Ve hatta bir şekilde bekliyorduk. Çünkü bir gazeteci olarak tabii ki bu konuda gerçekçi olmanız gerekiyor ama siz olsanız ne yapardınız? Yani ortada gerçek bir hikaye var, hükümetiniz yasal olmayan bir şey yapıyor ve bunu saklıyor ve buna devlet sırrı diyor. Ve sizde bir gazetecisiniz ve bu sizin göreviniz" şeklinde yanıt verdi.

Dündar, "devletin gizli operasyonlarını kimsenin bilmemesine ve bu operasyonların amacının bu olduğuna" dikkat çeken İngiliz sunucuya da, "Bu, Türkiye'nin İrangate skandalıydı. Bu yüzden devlet sırrı sayılmaz, Erdoğan'ın sırrıydı ve yasal olmayan bir şekilde Suriye Savaşı'na dahil olmaya çalışıyordu" yanıtını vererek, vatana ihanetini perdelemeye çalıştı.

İngiltere ve Amerika'da da, istihbarat servilerine karşı benzer davranışların kabul görmeyeceğini vurgulayan İngiliz sunucu, "Kendinizi farklı bir ülkede yaşayan bir gazetecinin yerine koyun. Dürüst olmak gerekirse, eğer bir İngiliz gazeteci, İngiltere'de ordu istihbaratının ilişkilerinin derinine inmeye çalışsaydı veya aynı şekilde Amerika'da, çok ciddi sorunlarla karşılaşırlardı. Bizde Devlet Sırları Kanun Maddesi mevcut" diyerek Can Dündar'a tepki gösterdi.

Vatan hainisin Can Dündar ve tüm dünya bunu biliyor! / VİDEO ile ilgili etiketler Can Dündar
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.