Varlık Fonu'ndan Ziraat Bankası'na 21,8 milyar lira

Ziraat Bankası'nın sermayesinin 34,9 milyar liraya çıkarılmasına kararlaştırılırken, ihtiyaç duyulan 21,8 milyar lira Türkiye Varlık Fonu'ndan (TVF) karşılanacak.

Kamu bankalarında sermaye artışına yönelik düzenlemeler Ziraat Bankası ile devam ederken, bankanın sermayesinin 21,8 milyar lira artış ile 34,9 milyar liraya yükseltilmesi kararlaştırıldı.

Ziraat Bankası'nın finansal sonuçlarında yer alan bilgilendirmede banka sermayesindeki artırımın Türkiye Varlık Fonu tarafından nakit olarak karşılanacağı ifade edildi.

Kamu bankalarına sermaye aktarımına ilişkin olarak 9 Şubat'ta Halkbank ve Vakıfbank yönetimleri kamuoyunu bilgilendirmişti. Bankaların KAP'a yaptıkları açıklamada 13,4'er milyar liralık sermaye artışının gerçekleşeceği bildirilmişti.

Bu bankalara ek olarak Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'na da 1,5 milyar lira, Emlak Katılım Bankası'na da 500 milyon liralık ek sermaye sağlanacağı duyurulmuştu.

Varlık Fonu'ndan Ziraat Bankası'na 21,8 milyar lira ile ilgili etiketler Ziraat Bankası sermaye artırımı kamu bankaları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.