Varlık Fonu'ndan kamu bankalarına 28 milyar dolarlık sermaye desteği

Türkiye Varlık Fonu; Vakıfbank, Halkbank ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'na 28,3 milyar TL sermaye desteği sağlayacak.

Vakıfbank, Halkbank ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Türkiye Varlık Fonu’ndan toplam 28,3 milyar lira sermaye desteği alacaklarını duyurdu.

Halkbank reel sektöre kredi temini için, Vakıfbank ise uluslararası piyasalarda oluşabilecek dalgalanma veya öngörülemeyen durumlara karşı finansal gücünü artırmak ve büyüme için ilave kapasite yaratmak amacıyla sermaye artırımını değerlendireceklerini açıkladı.

İki banka KAP'a yaptıkları açıklamalarda, banka başına 13,4 milyar lira sermaye artışı yapıldığını ifade etti.

Sermaye artırımları düzenleyici kurumların onayından sonra Halk Yatırım ve Vakıf Yatırım aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Varlık Fonu'ndan kamu bankalarına 28 milyar dolarlık sermaye desteği ile ilgili etiketler kamu bankaları sermaye artırımı varlık fonu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.