Varank: Türk İHA ve SİHA'ları için dünya sırada!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Niğde'ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bölgesel kalkınma politikalarıyla, refahı yurt sathına daha dengeli yaymak ve topyekun kalkınmış bir Türkiye oluşturmak istediklerini söyledi. Bakan Varank, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin İHA alabilmek için sıraya girdiğini ifade etti.

Temaslar kapsamında Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesini ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a, üniversite öğrencileri Engin ve Emre Eralp tarafından geliştirilen ve 2020 TEKNOFEST'te kategorisinde ikinci olan 'Ejder' isimli dronun tanıtımı yapıldı. Bakan Varank ise İstanbul'daki Bilişim Vadisinde dronun geliştirilmesi için öğrencilere yer konusunda söz verdi.

"TÜRK İHA ve SİHA'LARI İÇİN DÜNYA SIRADA"

İHA ve SİHA'larla, insansız hava araçlarıyla dünyanın gündeminde Türkiye'nin olduğunu anlatan Varank, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin İHA alabilmek için sıraya girdiğini ifade etti. Bu kazanımın genç ve yetenekli mühendislerin, doğru zamanda doğru teknolojiye yatırım yapması sayesinde elde edildiğini vurgulayan Varank, teknolojiyi kullanan değil, geliştirip üretebilen ve dünyaya satabilen bir gençlikle çığır açacaklarını kaydetti.

 

Varank: Türk İHA ve SİHA'ları için dünya sırada! ile ilgili etiketler Mustafa Varank İHA SİHA
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.