"VAR arızası nedeniyle maç tekrarı..."

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Yusuf Namoğlu NTV'de katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Namoğlu, VAR arızası nedeniyle maç tekrarının söz konusu olmadığını söyledi.

Yusuf Namoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Fenerbahçe - Başakşehir maçında VAR'da yaşanan 5 dakika 40 saniyelik kesintiyle ilgili olarak, 'Teknik bir arıza. Güç isteyen bir sistem. VAR odasına sesle birlikte görüntülerde gelmedi. Sahayla bütün irtibatları koptu. Şansızlık o sürede VAR'a müracaat edilmesi gereken bir pozisyon meydana geldi. Geçen hafta server'dan kaynaklanan bir sorun olmuştu ancak o maçta arıza süresinde VAR ihtiyaç olmamıştı. VAR odasına normal maç yayını da gelmedi. Tamamen kararmış durumda. Bu sadece biz de yaşanan bir durum değil. Biz de olduğu gibi Almanya'da geçen sezon 4 kez olmuş, İtalya'da bu sezon 3 kez meydana gelmiş. Almanya'da merkezden bizim gibi yapılıyor. İspanya'da 1 kez, Fransa'da 2 kez olmuş. Bu teknik aksamalar her yerde olabiliyor. VAR; İtalya'da stadın içindeki odalardan yapılıyor. Orada hakemlerle birlikte stada VAR izleme ekipleri gidiyor" şeklinde konuştu.

MAÇIN TEKRARI GEREKMİYOR

'IFAB'ın protokolü dışında davranma hiçbir yerde yok. Bunu değiştirme imkanı yok. Oyun kuralları kitabında da böyle bir şey yok. Devre dışı kaldığında hakem maçı yönetir. IFAB bu tip olayların olabileceğini öngörüyor. Burada IFAB protokolü dışına çıkılmıyor. VAR'daki teknik arızalar maçın tekrar edilmesini gerektirmez diye ifade ediliyor IFAB'da.VAR'ın karşılaşma sırasında devre dışı kaldığı durumda maçın tekrar edilmesi gerekmez şeklinde oyun kuralları kitabına girmiş durumda. Hakemlerin VAR uyarısına direndiği şeklinde yorumlar gerçek değil. Arkadaşların hiçbir zaman VAR'ı izlemeye gitmem gibi bir durumu olmadı. İzlediğinde karar değiştirmeme gibi durumu olmadı. Bu şekilde eleştirilen arkadaşlar bu hafta hem VAR'dan izlediler hem de karar değiştirdiler. Hakemlerin böyle bir düşüncesi yok"

"VAR odasındaki hakem maçı yönetmiyor. Yardımcı oluyor. Sahada yüzde yüz hatalı bir karar varsa onu izleme şansı veriyor."

"VAR arızası nedeniyle maç tekrarı..." ile ilgili etiketler MHK VAR Yusuf Namoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.