Vanlılar dikkat! Engelli vatandaşlara ayda 1.840 TL yardım parası veriliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Van'da yaşayan ve çeşitli sebeplerden dolayı çalışamadığı için maddi desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara yardım sağlamaya devam ediyor.. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "yardım programları" çerçevesinde, Van'da yaşayan 18 yaş üstü engelli vatandaşlara 1.840 TL'ye kadar sosyal yardım parası veriliyor. İşte Van engelli aylığı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "sosyal yardım programları" kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım vermeye devam ediyor...

Bu çerçevede, Van'da ikamet eden engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi pek çok vatandaşa nakit para yardımı yapılıyor. 

Bu çerçevede, "engelli aylığı" Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımlar arasında en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

Vanlılar dikkat! Engelli vatandaşlara ayda 1.840 TL yardım parası veriliyor!

 VAN ENGELLİ AYLIĞI BAŞVURU KOŞULLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan engelli aylığı, sosyal güvencesi olmayan ve hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2022 yılı için 1.833,45-TL) az olan vatandaşlara yapılan yardımlardır.

VAN ENGELLİ AYLIĞI BAŞVURU BELGELERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli aylığı başvurusu yapmak için ise T.C. kimlik kartı ve engeli doğrulayan Sağlık Kurulu Raporu  (20.02.2020 tarihi sonrası sağlık kurulu raporları elektronik olarak temin edildiğinden bu tarihten sonra düzenlenmiş raporlar talep edilmemektedir.) sunulması gerekmektedir.

ENGELLİ AYLIĞINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

18 yaş üstü engelli kişiler  ile bu kişilerin vasi veya vekili ve %40 ve üstü engelli raporu olan vatandaşlar

ENGELLİ AYLIĞI AYLIK NE KADAR?

01.07..2022-31.12.2022 dönemi kapsamında yapılan aylık ödemeler şu şekildedir:

-%40-%69 arası engelli aylığı 1.226,69-TL ve %70 ve üzeri engelli aylığı  1.840,04-TL 

 

Vanlılar dikkat! Engelli vatandaşlara ayda 1.840 TL yardım parası veriliyor! ile ilgili etiketler Van Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım para yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.