Van'ın Başkale ilçesinde kahreden manzara: Köylüler damların üstüne çıkıp kurtarılmayı bekledi!

Türkiye'nin güneyi yangın felaketleriyle boğuşurken doğuda ise yaşanan korkunç sel hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Van'ın Başkale ilçesinde dereler taştı, evler boşaltıldı. Selin aniden köye dolduğu sırada korku dolu anlar yaşayan köylüler damların üstüne çıkarak kurtarılmayı bekledi.

Van'ın Başkale ilçesinde dün etkili olan sağanağın ardından oluşan sel nedeniyle 6 ev yıkıldı 30 evde ise hasar meydana geldi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji tarafından yapılan son uyarılarda il genelinde bugün de kuvvetli yağışların etkili olacağı belirtilerek, sel ve su baskını gibi doğal afetler nedeniyle uyarıda bulunuldu.

Van'ın Başkale ilçesinde kahreden manzara: Köylüler damların üstüne çıkıp kurtarılmayı bekledi!


ANİ SEL BASKINI UYARISI

Uyarıda, ''Yağışların öğle saatlerinden sonra Van'ın doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.'' ifadelerine yer verilmişti.

DERELER TAŞTI, KÖYLÜLER DAMLARDA KURTARILMAYI BEKLEDİ

Van'ın Başkale ilçesinde kuvvetli sağanak yağışın bugün de etkili olmasıyla birlikte Esenyamaç Köyü'nde dereler taştı, çok sayıda ev ise boşaltıldı. Öğle saatlerinde başlayan sağanağın ardından gelen sel nedeniyle birçok ev ve araç su altında kaldı, bazı vatandaşlar evlerinin damına ve yüksek yamaçlara çıkarak selden korunmaya çalıştı. Bir süre sonra Jandarma köylüleri güvenli noktalara doğru tahliye etti.

Van'ın Başkale ilçesinde kahreden manzara: Köylüler damların üstüne çıkıp kurtarılmayı bekledi! - Resim : 2

Van'ın Başkale ilçesinde kahreden manzara: Köylüler damların üstüne çıkıp kurtarılmayı bekledi! ile ilgili etiketler Van Başkale Sel (Doğa olayı)

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.