Van'da korona virüs alarmı! "İran'dan gelenler..."

İran'da korona virüs salgını nedeniyle ölümlerin peş peşe yaşanması üzerine bu ülkeye sınırı olan Van'da önlemler artırılmıştı. Ancak İran'dan virüse yakalanmış kişilerin Van'a getirildiği yönündeki iddialar üzerine açıklama yapan Van Sağlık Müdürlüğü İran'dan gelen herkesin sağlık muayenesi yapıldığını belirterek kentte korona virüsü hastası olmadığını duyurdu.

Van Sağlık Müdürlüğünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Van'ın Saray ilçesi, İran arasında giriş çıkışların sağlandığı Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan ilimize gelen herkesin sağlık muayenesi yapılmaktadır. İlimizde şu an bir korona virüsü hastası mevcut değildir. Ayrıca İran’dan ilimize ambulans ya da başka bir yolla hasta kabulü yapılmamaktadır" denildi.

İran'da önceki gün ilk kez ortaya çıkan korona virüs vakasının ardından 5 kişi hastalığa bağlı olarak vefat etmişti. 

Bu gelişmenin ardından Türkiye'nin Van sınırında önlemler artırılmış, sağlık kontrolünden geçmeyen hiçbir İran vatandaşının geçişine izin verilmemişti. 

 İran son olarak Irak'a gerçekleştirilen hac ziyaretlerini askıya almıştı. 

Van'da korona virüs alarmı! "İran'dan gelenler..." ile ilgili etiketler Van İran korona virüs van il sağlık müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.