Van'da keşif uçağı düştü: 7 şehit

Van'ın Gevaş ilçesinde keşif gözetleme uçuşu yapan uçak düştü. Kazada 2'si pilot 7 emniyet personeli şehit oldu.

2'si pilot 7 emniyet personelini taşıyan keşif uçağıyla saat 22:45 sıralarında irtibat kesildi.

Van'ın Gevaş ilçesinden bir uçağın alçalarak gözden kaybolduğu ihbarları üzerine ekipler bölgeye sevk edildi.

Arama kurtarma çalışmaları neticesinde uçağın 2 bin 200 rakımlı Artos Dağı'na çarptığı belirlendi. Kazada 7 emniyet personeli şehit oldu.

Van'da keşif uçağı düştü: 7 şehit

BAKAN SOYLU: 7 PERSONELİMİZ ŞEHİT OLDU

Acı haberin bildirilmesi üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Van'a hareket etti. Van Havalimanı'nda açıklama yapan Bakan Soylu, 2'si pilot 7 emniyet personelinin şehit olduğunu belirtti.

Bakan Soylu ''Malesef üzüntülü bir haber vereceğiz. Van ve Hakari'de keşif görevinde bulunan 2015 model envanterimize kayıtlı uçağımız 7 emniyet mensubumuzla havalandı. Saat 22:32'de kule ile irtibat sağlayarak dönüşte olduğunu söyledi. 22:45'te irtibat kesildi. Gevaş civarından ihbar geldi. Bir uçağın alçaldığını ve gözden kaybolduğunu bildiren bir ihbardı. Tüm ekiplerimiz oraya yöneldi. Saat 03:00 sıralarında ekiplerimiz Artos Dağı'nın 2 bin200 rakımında uçağımızın kırıma uğradığını ve 7 şehidimiz olduğunu bildirdiler. Şu anda oradalar biz de oraya geçeceğiz. Görev şehitlerimiz. Allah rahmet eylesin'' ifadelerini kullandı.

 

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden uçak kazasına ilişkin yapılan açıklamada "15.07.2020 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı İnsanlı Keşif Uçağımız Artos Dağına çarparak kırıma uğramış kaza sonucu emniyet personeli 7 kahraman arkadaşımız şehit olmuştur. Başımız sağ olsun." ifadeleri kullanıldı.

Van'da keşif uçağı düştü: 7 şehit ile ilgili etiketler Van Süleyman Soylu uçak düştü
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.