Vatandaşlara 'koronavirüs testi' dolandırıcılığı uyarısı

Van Valiliği, ev ve iş yerlerini dolaşarak koronavirüs testini uygun fiyata yaptığını söyleyen kişiler konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Son zamanlarda Van’da bazı kişilerin pandemi hastanesinden geldiğini belirterek, evleri ve iş yerlerini dolaşıp, koronavirüs testini uygun fiyatlarla yaptıklarını söyledikleri ve bu yolla vatandaşları dolandırdıkları yönünde sağlık birimlerine ihbarlar gelmeye başladı.

Bunun üzerine harekete geçen Van Valiliği, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Valilik, koronavirüs testi yapmaya tek yetkili kurumun Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı olduğunu belirterek, bu tür taleplerle evlere ve iş yerlerine gelen kişilere itibar edilmemesi, kurum kimliği sorgusunun yapılması ve haklarında kolluk kuvvetleri ile sağlık ekiplerine ihbarda bulunulması istendi.

(DHA)

Vatandaşlara 'koronavirüs testi' dolandırıcılığı uyarısı ile ilgili etiketler Van Test Korona Uyarı valilik
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.