Van gölü fotoğrafıyla birinci olan astronota Van kedisi hediye edilecek

NASA'nın uzaydan çekilen dünya fotoğrafları yarışmasında Van Gölü fotoğrafıyla birinciliği kazanan Astronot Kate Rubins'e Van kedisi hediye edilecek.

Astronot Kate Rubins'in 12 Eylül 2016'da çektiği fotoğrafla birlikte Van Gölü'nün dünyanın en büyük sodalı gölü olduğu bilgisine de yer verildi. Online yarışmada Van Gölü'nün fotoğrafı, 3 turda 28 fotoğrafı eledi ve yarı finale kaldı.

VAN'DA BÜYÜK SEVİNÇ

Yarı finallerdeki oylama sonucunda da Van Gölü fotoğrafı finale kaldı. Dün ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) yaptığı açıklamada, 8 Mart'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çekilen 32 favori dünya fotoğrafıyla başladıkları yarışmada finale kalan Van Gölü fotoğrafının turnuvanın şampiyonu olduğu belirtildi. Bu gelişme Van’da büyük sevinçle karşılandı.

VAN'A DAVET EDİLDİ

Van’ın tanıtımına büyük katkı sunan Astronot Rubins’i kentte ağırlamak için de hazırlıklara başlandı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Valilik ile birlikte, şu an uzay görevinde olan Astronot Kate Rubins'i kente davet ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Şevli, Van Kedi Villası’nda Rubins için kendisine çok güzel bir kedi ayırdıklarını belirtti.

 

 

Van gölü fotoğrafıyla birinci olan astronota Van kedisi hediye edilecek ile ilgili etiketler Van Van Gölü NASA fotoğraf kate rubins astronot
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.