Van Gölü Ekspresi nedir? Bilet fiyatları ne kadar?

Van Gölü Ekspresi nedir? Her yıl olduğu gibi bu yıl da gezginlerin en çok tercih ettiği seyahat noktası Kars oluyor. Doğu Ekspressi ile Kars'a yolculuk yapmak isteyen fakat biletler tükendiği için bu seyahati gerçekleştiremeyen vatandaşlar alternatif yollar araştırıyor. Bu alternatiflerin başında ise Van Gölü Eskpresi geliyor! Peki nedir bu Van Gölü Ekspresi nedir? Nereden kalkıyor, nereye gidiyor? Bilet fiyatları ne kadar? İşte Van Gölü Ekspresi rotası ve diğer tüm detaylar...

Van Gölü Ekspresi nedir? Kars'a gitmek isteyen gezginler bilet bulamıyor ve internette alternatif yollar araştırıyor. Van Gölü Ekspresi ise bu alternatiflerin başında geliyor. Peki Van Gölü Ekspresi nedir? Bilet fiyatları ne kadar? Nereden, nereye gidiyor? İşte Van Gölü Ekspresi hakkında her şey...

Van Gölü Ekspresi nedir? Bilet fiyatları ne kadar?

VAN GÖLÜ EKSPRESİ NEDİR?

Ankara'dan hareket ederek değişik illerden geçtikten sonra Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen Van Gölü Ekspresine her geçen gün ilgi artıyor.

Kış aylarının sosyal medyadaki seyahat trendi olan Doğu Ekspresiyle Kars yolculuğunun ardından, gençlerin yeni gözdesi olarak tanımlanan Van Gölü Ekspresi de Tatvan için Ankara'daki Irmak İstasyonundan hareket ediyor. Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ ve Muş güzergahını izleyip Tatvan'a gelen Van Gölü Ekspresi, beraberinde trenle yolculuğu seven doğaseveri de birlikte getiriyor. Van Gölü Ekspresi, bu şehri ve bu kültürü tanımak isteyen misafirlere ev sahipliği yaparak onları doğu illeri ile buluşturuyor.

Haftada iki defa yolcu seferi düzenleyen Van Gölü Ekspresi, özellikle Youtuber'lar tarafından izlenen ve gruplar halinde düzenlenen turlara katılan gençlerden yoğun ilgi görüyor.

Yolculardan kimileri bölgeye merakından geldiğini, kimileri de gezmek ve eğlenmek istediğini belirtti. 23 yaşındaki Büşra Kaya, Türkiye'yi gezme hayali olduğunu, bunu 20'nin üzerinde il gezerek devam ettirmeye çalıştığını belirterek, "Ben Türkiye'yi gezme hayalimi gerçekleştiriyorum. Bugüne kadar 20'nin üzerinde ili gezdim. Van Gölü Ekspresi benim için de yeni bir deneyim. Anadolu insanının ve yaşadığım ülkeyi tanımak ve tecrübe etmek amacıyla bu kadar uzak yerlere gitmek istedim. Sonuçta Türkiye olarak bir millet ve bir bütünüz. Farklı bölgelerde birbirimizden uzak yaşıyor olsak bile birbirimizin kültürünü tanımak hepimizin boynunun borcu olduğunu düşünüyorum. Vangölü Ekspresini kesinlikle tavsiye ederim. Konfor ve alan yeterliliği açısından çok güzel. Özellikle üniversite çağındaki arkadaşlarımızın mutlaka ve mutlaka Vangölü Ekspresinde yolculuk yapmalarını tavsiye ediyorum" dedi.
Yolculardan Sultan Dalyan ise, İzmir'de yaşadığını ve ülkenin doğusunu da gezmek istediği için arkadaşlarıyla birlikte uçakla Ankara'ya, oradan da Vangölü Ekspresi ile Tatvan ve Van'a gitmek istediklerini söyledi. Dalyan, çok yoğun şartlarda çalıştıkları için İzmir ve çevresinde bir tatil planladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu kez bir doğu turu yapalım dedik. Doğu Ekspresi'nin ne kadar popüler olduğunu gördük. Ancak Doğu Ekspresine bilet bulamadık. Yoğunluktan dolayı. Tesadüfen Vangölü Ekspresi'ne bilet bulduk. 3 günlük bir tatil planladık. İzmir'den Ankara'ya uçakla geldik. Buradan Vangölü Ekspresi ile Tatvan'a ve Van'a gideceğiz. Burada rezervasyonlarımızı yaptık. Van'da Akdamar Adası'nı ziyaret edeceğiz. kedi evi, Muradiye Şelalesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van kahvaltısını merak ediyoruz. Buradan da uçakla İzmir'e döneceğiz."

Yaklaşık 24 saatlik yolculuğun ardından Tatvan'a gelen yolcular, burada kendilerini bekleyen araçlarla bölgedeki turizm bölgelerini ziyaret etmek üzere ayrıldılar.

VAN GÖLÜ EKSPRESİ BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Biletleri TCDD’nin resmi sitesinden alabilirsin. Pulman vagonda koltuk fiyatı 47 TL. Örtülü kuşetli vagonda ise kişi başı fiyat 62 TL. Van Gölü Ekspresi’nin tadını en iyi çıkarabileceğin vagon olan yataklı vagonda ise iki kişilik odada kişi başı fiyat 96 TL. Eğer bu odada tek başına kalmak istersen ödemen gereken tutar 116 TL.

Biletlerin satışa çıktığı belli bir saat var mı?

Artık tren seyahati çok popüler hale geldiği için bilet bulmak eskisine göre çok daha zor. Öyle belirli bir saat yok ama tavsiyem gün içinde yarım saatte bir farklı tarihler için, sıkılmadan araman yapman.

Tren nereden, ne zaman hareket ediyor? Sefer saatleri kaçta?

Van Gölü Ekspresi her Salı ve Pazar günleri sabah 11:00’de Ankara’dan hareket ediyor ve ertesi gün saat 12:09’da Tatvan’a varıyor, tabii rötar yapmazsa! Yani yolculuk toplam 25 saatten fazla sürüyor. Trenin ismi Van Gölü Ekspresi olsa da, tren Van’a değil Van Gölü’nün batısında yer alan Bitlis’in Tatvan ilçesine kadar gidiyor. Bilet satın alırken de “Van Gar” yerine “Tatvan Gar" diye aratman gerekiyor. Şu anda Ankara ile Irmak arasında yol bakım çalışmaları olduğu için Ankara Tren Garı’ndan TCDD’ye ait ücretsiz otobüslerle önce bir saat mesafedeki Irmak’a gidiliyor ve tren oradan hareket ediyor.

Van Gölü Ekspresi'nin güzergahı nasıl? Hangi duraklardan geçiyor? En güzel manzaralar nerede?

Sırasıyla Kırıkkale, Sivas, Kayseri, Elazığ ve Muş şehir merkezleri ile ilçelerinden geçiyor. Ayrıca Yozgat’ın ilçeleri ile Bingöl’ün ilçelerine de uğruyor. Yol boyunca İç Anadolu’nun bozkırları dahil her yerde şahane manzaralar olsa da en güzelleri Elazığ’da başlıyor ama kış aylarında oralardan geçtiği saatlerde hava karanlık oluyor. Elazığ sonrasında Bingöl’ün Genç ilçesi civarında da şahane manzaralar var. En güzeli, gittiğin tarihte hava kaçta aydınlanıyorsa ona bakmak ve hava aydınlanmadan en az 15 dakika önce uyanıp manzaraları beklemek.

Yemekli vagonda yemekler nasıl? İçki servisi var mı?

Maalesef yemekli vagonda abur cubur ve tost tarzı yiyecekler dışında pek yemek yok. O yüzden yanına mutlaka atıştırmalık yiyecekler al. Eğer mümkünse pasta, börek, sarma bile olabilir. Kayseri’ye varmadan önce pide, lahmacun gibi yemek siparişi verip gardan teslim alabilirsin. İçki servisi yok ama yanında götürebilirsin.

Van Gölü Ekspresi’ne giderken yanıma mutlaka almam gereken şeyler var mı?

Atıştırmalıkları yukarıda saymıştım. Onun dışında bence kesinlikle yanına kablosuz bir hoparlör alman gerekiyor. En sevdiğin müzikleri dinlerken yol daha bir keyifli oluyor. Prizler belli noktalarda olduğu için telefon, bilgisayar gibi elektronik aletleri pratik bir şekilde şarj etmek için üçlü uzatma kablosu almak da faydalı olur. Tuvaletlerin suyu zaman zaman donabildiği için yanında ıslak mendil ve tuvalet kağıdı bulundurman da iyi olur.

Van Gölü Ekspresi, Doğu Ekspresi’ne alternatif olabilir mi?

Evet, kesinlikle olur! Tren keyfi zaten aynı. İnsan bir dakika bile sıkılmıyor. Manzara dersek, Doğu Ekspresi’nden pek farkı yok, hatta bir tık daha iyi bile olabilir.

Tatvan’da indikten sonra Van’a nasıl gidebilirim?

Tatvan’dan Van’a feribot, otobüs ya da taksiyle geçilebilir. Feribotların maalesef belli bir saati yok. Eğer indiğin saatte şansına yeterli yük varsa, hareket ediyor. Feribotla yol yaklaşık 4-5 saat sürüyor. Otobüs yolculuğu ise 2 saat ve bilet fiyatı 20 TL. Hemen her saat başı otobüs bulmak mümkün. Taksiyle ise pazarlık yaparak 200 TL’ye gidebilirsin. Araç kiralama da bir diğer seçenek ama eğer dönüşü Van’dan uçakla yapacaksan, aracı Tatvan’a bırakman gerektiği için bu seçenek çok da mantıklı değil.

Van’da mutlaka görülmesi gereken yerler nereler?

Van ve çevresinin doğası gerçekten enfes. Özellikle turkuaz renkteki Van Gölü’nün etrafını çevreleyen karla kaplı dağlar, insana kendini İsviçre’de gibi hissettiriyor. Van Gölü sahilinde ise kendini bir anda Ege kasabalarına ışınlanmış gibi hissediyorsun. Mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında, Gevaş açıklarındaki Akdamar (Ahtamar) Adası ve mimarisiyle insanı büyüleyen, 1000 yaşından büyük olan Akdamar Kilisesi geliyor. Van’a bir saat uzaklıkta yer alan Muradiye Şelalesi ise görülmesi gereken bir diğer yer. Ayrıca Tatvan’a çok yakın mesafede yer alan Ahlat Selçuklu Mezarlığı da görülmesi gereken yerler arasında.

Bu metin www.redbull.com adresinden alınmıştır.

Van Gölü Ekspresi nedir? Bilet fiyatları ne kadar? ile ilgili etiketler Van
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.