Van Gogh kulağını neden kesti? Ressam Vincent Van Gogh'un kulağına ne oldu?

Van Gogh kulağını neden kesti? Ressam Vincent Van Gogh'un kulağının kesilmesinin nedeni merak ediliyor. Dünyaca ünlü ressam Van Gogh'un psikolojik sorunlarının olduğu biliniyor.

Ressam Vincent Van Gogh kulağını neden kesti sorusunun yanıtı haberimizde. Van Gogh, zihin sağlığından endişe duymasına rağmen fiziksel sağlığını ihmal etti, düzgün beslenmedi ve aşırı alkol aldı.

VAN GOGH KULAĞINI NEDEN KESTİ?

Herkesin merak ettiği soru: Van Gogh kulağını neden kesti? Geçirdiği sinir krizi sonrasında başkasına değil kendine zarar verdi. Psikolojik sorunları olan ressam, zihin sağlığından endişe duymasına rağmen fiziksel sağlığını ihmal etti, düzgün beslenmedi ve aşırı alkol aldı. Gauguin ile arkadaşlığı, bir ustura ile yolunu kesmesi ve öfke nöbeti sonucu sol kulağının bir kısmını keserek yaralaması sonucu sona erdi. Ressamın, kestiği kulağını bir fahişeye verdiği biliniyor.

KENDİNİ ÖLDÜRDÜ

Bir dönem akıl hastanesinde kalan ressam, hastaneden kendi isteğiyle ayrıldıktan sonra Paris yakınlarında Auvers-sur-Oise'da Auberge Ravoux'ya taşındı ve homeopati uygulayan doktor Paul Gachet tarafından tedavi edilmeye başladı. Depresyonu devam etti ve 27 Temmuz 1890'da silahla kendini göğsünden vurdu. İki gün sonra 29 Temmuz 1890’da yaraları nedeniyle öldü.

Van Gogh kulağını neden kesti? Ressam Vincent Van Gogh'un kulağına ne oldu? ile ilgili etiketler sanat van gogh
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.