Van'da 15 Ocak okullar tatil mi? Yarın okullar kar tatili mi?

Van'da yarın 15 Ocak okullar tatil mi? Bugün Van'ın Çatak ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.Doğu bölgesinde kar yağışından dolayı olacak buzlanma ve don olayı için uyarı yapıldı. Peki Van'da yarın 15 Ocak okullar tatil mi? Detaylar haberimizde...

Van'da yarın 15 Ocak okullar tatil mi? Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi. Bugün tatil olan yerlerden biri ise Van'ın Çatak ilçesi oldu. Kar yağışı bazı şehirleri etkisi altına alındı. Peki Van'da yarın 15 Ocak okullar tatil mi? Merak edilen detaylar haberimizde...

VAN

Yoğun kar Vanlı vatandaşların okullar tatil mi sorusuna cevap aramasına neden oldu. Van'ın Çatak ilçesinde yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle ilk ve ortaokullar tatil edildi.

Konuyla ilgili Çatak Kaymakamı Hamza Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İlçemiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda 14 Ocak 2019 Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Van'da 15 Ocak okullar tatil mi? Yarın okullar kar tatili mi?

 DOĞU'DA KAR, BUZLANMA VE DON UYARISI

Van, Muş, Hakkari ile Bitlis için buzlanma ve don uyarısı yapıldı Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 il için buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus görülecek. Hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyretmesi beklenen bölgede, rüzgar güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esecek.

Bölgede gerçekleşen en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Van'da 6, Bitlis'te 8, Hakkari'de 4 ve Muş'ta 10 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığı Van'da 2, sıfırın altında olmak üzere Muş'ta 1, Bitlis ve Hakkari'de 2 derece olacak. Van Gölü'nde hava bulutlu ve kar yağışlı, rüzgar doğu ve kuzeydoğudan 2-4 kuvvetinde esecek.

Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

VAN
Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on dokuzuncu şehri. Doğu Anadolu Bölgesinde yer alır. Van ili nüfus bakımından bu bölgenin en büyük ilidir. 2017 sonu itibarıyla nüfusu 1.106.891 kişidir. Kuzeyden Ağrı, batıdan Bitlis, güneybatıdan Siirt, güneyden Hakkari illeriyle, doğudan da İran'la sınırlıdır. Anadolu'nun en büyük kapalı havzası olan Van Gölü kıyısında toprakları verimli, akarsuları bol, iklim koşulları oldukça elverişli bir yerleşim merkezidir. Dünya'nın hâlâ yaşanılan en eski kentlerinden biridir.

İKLİM
Van iklimi karasal iklim olup bitki örtüsü bozkırdır. Van'da kış ayları sert geçer. Kar etkisini yoğun göstermektedir. Kış ayları Van'a en çok yağışın düştüğü aylardır. Van'da yaz ayları genelde kurak ve sıcak olup, Van Gölü'nün etkisiyle biraz serin yaşanmaktadır. Bu aylarda fazla yağış olmaz ama rüzgarlar geniş yer tutar. Bitki örtüsünün bozkır olması küçükbaş hayvancılığı geliştirmiştir.

COĞRAFYA
Van, yüzölçümü açısından Türkiye'nin en büyük illerinden biridir. Büyük bölümü yüksek, engebeli ve dağlık alanlardan oluşan Van'da yerleşmeye elverişli alanlar sınırlıdır. Van ilini etkisi altında tutan sert iklim, başlıca ekonomik uğraş olan tarımsal üretimin çeşitlenip gelişmesine olanak tanımaz.

KÜLTÜR
Van kültürü; Van kedisi, Van otlu peyniri ve Van kahvaltısına dayanır. Van otlu peyniri yörede önemli bir şekilde yayılmıştır. Dağlardan toplanan otlardan yapılır. Şehrin sahip olduğu kültürel yapılar, turizme katkı sağlamaktadır.Şehre özellikle İran'dan turist gelmektedir.

CAMİLER
Van Ulu Cami
Van Hüsrevpaşa Cami
Van Hz. Ömer Cami
İMüzeler

VAN MÜZESİ
Van Urartu Müzesi (Yapım aşamasında)
Evler
Van Evi
Van Kedi Evi
Kaleler
Van Kalesi
Hoşap Kalesi
Çavuştepe Kalesi

Van'da 15 Ocak okullar tatil mi? Yarın okullar kar tatili mi? ile ilgili etiketler Van 15 Ocak Kar tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.