Valorant nasıl oynanır? Valorant karakterlerinin özellikleri neler?

Valorant nasıl oynanır? Dünyaca ünlü oyun konsolu Riot Games, Valorant'ı kullanıma açtı. Valorant, sistem gereksinimleri bakımından kullanışlı olmasına rağmen geçtiğimiz günlerde sunucu sorunları yaşamıştı. Tamamen Türkçe ve ücretsiz sunulan Valorant oyun dünyasını kasıp kavuruyor. Peki valorant nasıl oynanır? Hangi karakter daha iyidir? Valorant karakter özellikleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Valorant nasıl oynanır? Riot Games'in yeni oyunu Valorant hizmete sunuldu. Karakter tabanlı oyun olan Valorant kapalı beta dönemi il başladı. Ücretsiz ve tamamen Türkçe sunulan Valorant nasıl oynanır merak edenler araştırmalara başladı. Peki Valorant nasıl oynanır, valorant karakter özellikleri nelerdir? Valorant yama notları yayınladı mı? İşte yanıtlar....

VALORANT NEDİR?

Her şeyden önce Valorant’ın nasıl bir oyun olduğunu anlatmak istiyorum. Aslında oyunu kabaca şu şekilde özetlemek mümkün: %90 Counter-Strike,%10Overwatch. Beşer kişilik iki takımın karşı karşıya geldiği maçlarda bir taraf savunma, diğer taraf saldırı rolünde. İki devrede toplam 25 tur üzerinden oynanan ve 13 tur kazananın zafere ulaştığı maçlar 30 saniyelik satın alma süreciyle başlıyor. Silah, zırh ve yetenek satın aldıktan sonra saldıran taraf “Spike” adı verilen cihazı hedef noktalara yerleştirmeye, savunan taraf buna engel olmaya çalışıyor. Maç formatı ve genel oyun mekanikleri açısından ağırlıklı olarak Counter-Strike’ın izinden giden oyuna Overwatch çeşnisi katan ise birbirinden farklı özelliklere sahip karakterler.

Valorant Kapalı Beta'ya Oyuncular Nasıl Katılacak?

Tamamen ücretsiz olan VALORANT’ın kapalı beta dönemine katılmak için de herhangi bir ücret ödemek gerekmiyor. Oyuncular Riot hesaplarını Twitch'e bağlayıp belirli yayıncıları izleyerek kapalı betada yer alma şansı yakalayacaklar.

- https://beta.playvalorant.com/tr-tr/ url adresine girerek varsa Riot Games hesabınız ile giriş yapmanız gerekiyor hesabınız yoksa hesap oluşturmanız gerekiyor.

- https://www.twitch.tv/ adresine girmeniz gerekiyor. Sonra https://www.twitch.tv/settings/connections#riot-connection adresine girerek Riot Games hesabınızı buraya bağlamanız gerekiyor.

- Tüm bu işlemlerin ardından Riot Games tarafından seçilen Twitch yayıncılarının canlı yayınlarını seyrederek Valorant Beta’ya katılma hakkı kazanmanız mümkün.

Valorant oyununda açık bulanlara para ödülü

Riot, bu kapsamda adını Vanguard koyduğu hile önleme sisteminde güvenlik açığı keşfedip bildirenlere para ödülü vermeye karar verdi. Buna yönelik olarak stüdyo yaptığı açıklamada Vanguard çekirdek sürücüsünde güvenlik açığı bulan ve belgeleyen kişilere 100 bin dolara kadar para ödülü vereceğini duyurdu.


VALORANT KARAKTERLERİ ÖZELLİKLERİ NELER?

Breach: Öncü rolündeki bu karakter duvarlardan geçip kör eden atış yapıyor, düşmanı sersemleten sarsıntı yaratıyor, duvarlardan geçip hasar veren sarsıntı yaratıyor ve ulti yeteneği sayesinde düşmanı savurup sersemleten bir deprem oluşturuyor.

Brimstone: Kontrol Uzmanı rolündeki bu karakter hasar veren yangın bombası atıyor, görüşü kısıtlayan duman bulutu fırlatıyor, yere atış hızını artıran kuvvet işareti yerleştiriyor ve ulti yeteneği sayesinde yüksek hasar veren uydu saldırı yapıyor.

Cypher: Gözcü rolündeki bu karakter görüşü kısıtlayan ve yavaşlatan siber kafes atıyor, gizli kamera yerleştiriyor, bubi tuzağı kuruyor ve ulti yeteneği sayesinde ölen bir düşmanı kullanıp tüm düşmanların yerini tespit ediyor.

Jett: Öncü rolündeki bu karakter havaya sıçrıyor, hızlıca ileriye fırlıyor, görüşü kısıtlayan sis bulutu atıyor ve ulti yeteneği sayesinde tek vuruşta düşmanı öldürebilen bıçaklar fırlatıyor.

Omen: Kontrol Uzmanı rolündeki bu karakter menzil kısıtlayan gölge atışı ve gölge küresi fırlatıyor, ileriye doğru kısa mesafe ışınlanıyor ve ulti yeteneği sayesinde haritanın istediği yerine ışınlanıyor.

Phoenix: Düellocu rolündeki bu karakter kör eden işaret küresi atıyor, kendini iyileştiren ve rakibe hasar veren alev topu fırlatıyor, ateşten duvar örüyor ve ulti yeteneği sayesinde belli bir süre dahilinde ölünce işaretlediği yerde yeniden doğuyor.

Raze: Düellocu rolündeki bu karakter patlayıcı çanta ve parça tesirli bomba fırlatıyor, patlayarak düşmana hasar veren bot atıyor ve ulti yeteneği sayesinde yüksek hasar veren roketatar kullanıyor.

VALORANT 0.47+ YAMA NOTLARI

0.47+ yama notlarının içerikleri aşağıdaki gibidir...

Oynanış ve Denge

Yakın Dövüş

Yakın dövüş saldırıları artık parçalanabilir yapılara vuruş başına iki kat hasar veriyor. Dahil olanlar:

Sage’in Bariyeri

Haven’daki çifte metal kapılar

Neden mi?

Paranın az olduğu turlarda (mesela taraf değiştirdikten sonraki ilk tur) Bariyer Küresi’yle başa çıkmanın pek fazla yolu olmadığını fark ettik. Amacımız, oyuncuların duvarla etkileşime girerken riski bol ama getirisi yüksek bir yönteme kavuşması ve cephaneliklerinden bağımsız olarak onu indirebilme şansına sahip olmaları.

Valorant nasıl oynanır? Valorant karakterlerinin özellikleri neler? ile ilgili etiketler bilgisayar valorant nedir valorant nasıl oynanır valorant yama valorant karakterleri oyun pcriot games
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.