Valiler tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan, aralarında merkez valilerinin de bulunduğu 37 şüpheliden 28'i tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Adliyeye getirilen, merkez valileri, kaymakamlar, hukuk müşavirleri ve mülkiye müfettişlerinin de aralarında yer aldığı 37 şüpheli, Memur Suçları Soruşturma Bürosunda görevli cumhuriyet savcılarına ifade verdi.
Savcılar, ifade işlemi sonunda şüphelilerden 28'ini "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderdi. Serbest bırakılmasına karar verilen 9 şüpheli için ise hakimlikten adli kontrol istendi.
Tutuklanmaları talebiyle sevk edilenler arasında, açığa alınan merkez valileri Kasım Esen, Veysel Dalmaz, Halil İbrahim Akpınar, Kenan Çiftçi ve Yılmaz Arslan ile eski İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Hüseyin Gökdemir de bulunuyor.

Valiler tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi ile ilgili etiketler FETÖ adliye savcı Vali Fetullahçı Terör Örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.