Validebağ Korusu Projesi için yürütmeyi durdurma kararı

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Validebağ Korusu'na ilişkin Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'nın yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Üsküdar Validebağ Korusu’ndaki rehabilitasyon projesinin 21 Haziran’da başlayacağı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklamıştı.

Bunun üzerine de mahalle sakinleri korunun yok edileceğini belirterek nöbete başlamıştı.

Kendilerine Validebağ Gönüllüleri diyen mahalleli, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açtı.

Validebağ Korusu Projesi için yürütmeyi durdurma kararı

"TELAFİSİ GÜÇ ZARAR OLABİLİR"

Dosyayı inceleyen İstanbul 6. İdare Mahkemesi kararını dün açıkladı. Mahkeme, dava konusu işlemin 1. derece doğal sit alanı ilan edilmiş olan yere ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek niteliğinin bulunması nedeniyle davalı idarenin savunması ve ara karar cevabı alınıp yeni bir karar verilene kadar yürütmesinin durdurulmasına oybirliği ile karar verdi.

Validebağ Korusu Projesi için yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili etiketler mahkeme Validebağ körü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.