Vali Gül, Kılıçdaroğlu'na El Bab'tan seslendi… Kritik bölgede kritik sözler!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın yapacağı Gaziantep ziyareti öncesinde Vali Davut Gül'den önemli açıklamalar geldi. Vali Gül, Suriye'de yer alan güvenli bölgede SuperHaber ekibinin de aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muhalefetin Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacıların "suç oranının yüksek olduğu" ve "Suriyelilere para ödendiği" yönündeki iddialarını net bir dille yalanladı.

Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılarla ilgili başta CHP olmak üzere muhalefetin en çok gündeme taşıdığı argümanlar 'Suriyelilerin suç oranı çok fazla' ve 'Sığınmacılara maaş bağlandı' yönündeydi. Ancak bu argümanlar Gaziantep'in Suriye sınırından gelen bir açıklamayla net bir dille yalanlandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, El Bab'ta TSK kontrolündeki güvenli bölgede BEKAM koordinasyonunda gerçekleşen Sivil İletişim ve Koordinasyon Toplantısı kapsamında yapılan  ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapacağı Gaziantep ziyareti sırasında muhalefet temsilcilerine, Suriyeli sığınmacıların durumu hakkında hangi bilgileri vereceği yönündeki bir soruyu yanıtladı. Vali Gül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada muhalefetin Suriyeli sığınmacılarla ilgili 'suç oranlarındaki artış' ve 'sığınmacılara para veriliyor' iddalarını çürüttü.

Vali Gül, Kılıçdaroğlu'na El Bab'tan seslendi… Kritik bölgede kritik sözler!

Gaziantep Valisi Gül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Dışardan heyetler geldiğinde genellikle göç ve Suriyeliler meselesi konuşuluyor. Geçen sene işlenen suç oranlarına bakıldığında, 100 bin nüfus başına düşen suç oranı, Suriyelilerin işlediği suçlar, yerli vatandaşların 6'da 1'i kadar... Dolayısıyla her köşe başında Suriyelinin suç işlediği bir ortam yok. Gönül ister ki kimse suç işlemesin, buna istatistik olarak böyle bakamayız ama Suriyeliler suç işlemiyor."

"SURİYELİLERE MAAŞ BAĞLANMADI"

"İkincisi, bütün Suriyelilere Türkiye'nin maaş bağlaması gibi bir şey de yok. Ben 2,5 senedir buradayım, bir kişiye 1 lira maaş vermedim. Böyle bir mekanizma da yok. Evet Kızılay yardım ediyor, STK'lar yardım ediyor, AB ve uluslararası fonlardan gelen paralar oluyor. Bu, şu anlamada gelmiyor: Türkiye 1 lira harcamıyor; bu başka bir şey. Biz, ilimizin birliği, güvenliği için buradayız. Ama birilerine maaş bağlandığı, yan gelip yattıkları ne bir ortam var, ne de bir mekanizma var. Ya tamamen beyaz diyoruz, ya tamamen siyah diyoruz."

Vali Gül, Kılıçdaroğlu'na El Bab'tan seslendi… Kritik bölgede kritik sözler! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Suriyeli Sığınmacı maaş davut gül suç oranı gaizantep
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.