Valentin Rosier transferi ne durumda? Beşiktaş ne kadar bonservis ödeyecek?

Beşiktaş, Valentin Rosier transferinde Portekiz şampiyonu Sporting'le kesin anlaşmaya vardı. 24 yaşındaki futbolcu Siyah-Beyazlılar'la 5 yıllık sözleşme imzalayacak. Transferin bayram bitmeden resmen açıklanması bekleniyor.

Beşiktaş'ta geçen sezon kiralık oynayan Fransız sağ bek Valentin Rosier, tapusuyla birlikte Kartal oluyor. Siyah-Beyazlı yönetim, Portekiz şampiyonu Sporting'le bir süredir yürüttüğü görüşmelerde sona geldi. Anlaşma tamam, Fanatik'te yer alan habere göre bonservis bedeli 5.2 milyon euro... 

Haberde, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kalınması durumunda Portekiz ekibine 500 bin Euro daha ödenmesi ve sonraki satıştan da yüzde 20'lik bir pay verilmesi konusunda anlaşma sağlandığı iddia edildi. "Sporting'in 2019'da Dijon'dan transferi 6 milyon Euro'yu bulan Rosier konusunda bu bedeli karşılaşayacak bir tutar talep ettiği aktarılmaktaydı. Fransız sağ bekin ısrarla Beşiktaş'a transfer olma isteği de görüşmelerde olumlu bir etken oldu. Beşiktaş'ın geride bıraktığı iki kupalı sezonda takıma büyük katkı sağlayan 24 yaşındaki sağ bek; toplam çıktığı 37 maçta 3 gol, 6 asistlik de skor katkısı yapmıştı."

GALATASARAY MESELESİ SÜRECİ UZATTI

Rosier transferini bitiren ve taraftarına bayram hediyesi olarak açıklamayı planlayan Beşiktaş bu transferde Galatasaray'ın da bir ara devreye girmesiyle zaman kaybetti. Galatasaray Başkanı Burak Elmas dün düzenlediği basın toplantısında Rosier için ise şunları söyledimişti: "Başka bir takımın ricasıyla hiçbir oyuncudan vazgeçmedik. Oyuncunun buraya gelmek istemesi, karakterinin buraya uygun olmasına da bakıyoruz."

Valentin Rosier transferi ne durumda? Beşiktaş ne kadar bonservis ödeyecek? ile ilgili etiketler Beşiktaş Valentin Rosier sporting
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.