VakıfBank ikinci kez Guinness rekoru kırdı

73 maçlık galibiyet serisiyle 'Üst üste en çok resmi maç kazanan takım' unvanıyla 2014 yılında Guinness Dünya Rekorları'na giren VakıfBank Spor Kulübü, şimdi de Kadınlar FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nı en çok kazanan takım olarak bir kez daha rekor kırdı.

Voleybolun lokomotifi VakıfBank Spor Kulübü, ikinci kez Guinness Dünya Rekorları'na girdi. 23 Ekim 2012'den 22 Ocak 2014'e kadar oynadığı 73 resmi maçı kazanarak 'Üst üste en çok resmi maç kazanan voleybol takımı' olarak Guinness Dünya Rekorları'nda yer alan VakıfBank, şimdi de Kadınlar 'FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nı en çok kazanan takım' unvanıyla yeniden rekora imza attı.

EN ÇOK MADALYA KAZANAN KULÜP

Sarı-siyahlılar, 13 kez düzenlenen Kadınlar FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda 2013, 2017 ve 2018 yıllarında namağlup şampiyon olurken, bir kez ikinci, iki kez de üçüncü olmayı başardı. Ayrıca 'Kadınlar FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda en çok madalya kazanan kulüp' olan VakıfBank, bu şampiyonlukları kazanırken finallerde sırasıyla Brezilya ekipleri Unilever Volei, Rexona-Sesc Rio ve Minas Tenis Clube’yi 3-0’lık skorlarla geçti.

SONUNA KADAR TÜRK KADINININ YANINDAYIZ

Türk kadınının gücünü dünyaya göstermeye devam edeceklerini ifade eden VakıfBank Genel Müdürü ve Kulüp Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, "1986 yılında kurduğumuz VakıfBank Spor Kulübümüz bugün dünyanın en büyük voleybol okuludur. Bu alanda yaptığımız yatırım, spor tarihimiz için bir mihenk taşıdır. Türk kadınının gücünü göstermek ve yeni nesillere iyi örnekler sunmak en büyük hedefimizdir. Biz, sporcularımızı yetiştirip Türk sporuna katkı sağlama misyonuyla hareket ediyoruz. Kızlarımızı sosyal hayata hazırlıyor, başarıya giden yolda kendilerine yardımcı oluyoruz. Böyle başarılarda sadece VakıfBank’ın değil Türk kadınının başarısının altını çizmenin çok daha anlamlı olduğuna inanıyoruz. VakıfBank olarak tüm gücümüzle kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

VakıfBank'ın Kadınlar FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'ndaki başarıları:

2011 İkinci
2013 Şampiyon
2016 Üçüncü
2017 Şampiyon
2018 Şampiyon
2019 Üçüncü

VakıfBank ikinci kez Guinness rekoru kırdı

VakıfBank ikinci kez Guinness rekoru kırdı ile ilgili etiketler voleybol VakıfBank guinness rekorlar kitabı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.