Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih'e neden saldırıyorlar?

Türkiye ekonomisi korona pandemisi sürecinde, dünyanın diğer önemli ekonomileri gibi ciddi sorunlar ile karşı karşıya kaldı. Bu süreçte piyasadaki en düşük kredi faizlerini uygulayan Vakıfbank'a, genel müdürü Abdi Serdar Üstünsalih üzerinden itibarsızlaştırma kampanyası başlatıldı. Peki, CHP ve fonladığı medyanın başını çektiği bu itibarsızlaştırma kampanyasının ardında ne var? Kamu bankaları neden hedef alınıyor? Bu kampanyaya kimler "perde arkasından" destek veriyor? SuperHaber araştırdı...

Kısa süre önce, CHP kaynaklı bir iddia bazı gazete ve internet haber sitelerinin ekonomi sayfalarında geniş yer buldu.

Buna göre, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’in yasal koşulları taşımadan 27 Mayıs 2019'da Vakıfbank Genel Müdürü görevine atandığını öne sürüyordu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi de konuyla ilgili soru önergesi verdi. Hamzaçebi yanıtlaması istemiyle Abdi Serdar Üstünsalih'le ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'a 13 soru sordu.

CHP'nin ardından, CHP ile dirsek temasındaki Cumhuriyet gazetesi devreye girdi. CUmhuriyet yazarı Erdal Sağlam bu iddiayı köşe yazısına taşıyarak "Bağımsız bir kurum olması gereken BDDK eğer iddialar doğruysa yasada belirli vasıflara sahip olduğunu teyit etmeden bu atamaya nasıl onay verdi?" sorusunu yöneltti.

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih'e neden saldırıyorlar?

Bu iddialar, T24 haber sitesinde ve sosyal medyada da dillendirildi ve Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih'e sistematik bir saldırı başlatıldı.

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih'e neden saldırıyorlar? - Resim : 2

OLAYIN PERDE ARKASINDA NE VAR?

Peki bu sistematik saldırıyı kimler, neden yapıyor? SuperHaber olayın perde arkasına mercek tuttu ve ilginç bilgilere ulaştı.

Öncelikle, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih'i diğer bankalardan ayıran bir özelliği var... Üstünsalih piyasadaki en düşük kredi faizlerini uyguladı. Bankacılık sisteminde son 5 aydır kredi büyümesi sıfıra yakınken Vakıfbank kredi hacmini arttırdı. Son olarak geçtiğimiz ay 40 Milyar TL'lik İstihdam Odaklı İşletme Kredisi paketini açıkladı.

 ERDOĞAN'IN ÇAĞRISINA OLUMLU YANIT...

Yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz ay bankalara yaptığı çağrıya olumlu yanıt vererek sorumluluk aldı. Ve bu krediye reel sektörden ciddi bir talep gelmiş durumda...

Bankacılık sisteminde dış kaynak bulma noktasında en başarılı bankalardan biri. Bir yandan sağlıklı bir şekilde aktiflerini büyütürken diğer yandan sosyal sorumluluk projelerine büyük destekler verdi. 

Ekonomi kulislerinde söz sahibi olan sektörün önde gelen isimleri, Vakıfbank'ın bu yüzden hedefe konulmuş olduğu konusunda hemfikir.

Sosyal medyada linç girişimleri ve CHP'li Akif Hamzaçebi üzerinden TBMM'de konunun gündeme getirilme çabasının arkasında hep bu başarı öyküsü yatıyor... 

Ayrıca, önergenin tamamen özlük hakları ile ilgili olması ve sadece Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih hakkında verilmesi de oyunun bir başka boyutu hakkında ipuçları veriyor.

CHP'nin başını çektiği bu örgütlü saldırıda, muhalefeti içeriden destekleyenler kim? Kamu bankaları neden hedef alınıyor? 

SuperHaber şimdi bu sorunun peşinde...

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih'e neden saldırıyorlar? ile ilgili etiketler CHP SuperHaber VakıfBank Banka kredi faiz Abdi Serdar Üstünsalih
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.