VakıfBank ARI hesabı nedir? Faiz oranı hesaplama nasıl yapılır?

VafıkBank ARI hesabı nedir? VakıfBank ARI hesabı müşterilerine birikimleri doğrultusunda gecelik faiz oranıyla hiçbir vade farkına maruz kalmadan para yara ve para çekme ile birlikte EFT/havale işlemlerinde ücret almıyor. Peki, VakıfBank ARI hesabı faiz oranı hesaplama nasıl yapılır? VakıfBank ARI hesabı detayları haberimizde…

VafıkBank ARI hesabı nedir? VakıfBank ARI hesabı; gecelik faiz oranına ihtiyaç duyulduğu anda hiçbir vade farkı ödemeden para yatırma, para çekme işlemleri gerçekleştirebiliyor. Bunun yanında VakıfBank ARI hesabı sayesinde; İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık kanallarından üzerinden de EFT/havale işlemleri hiçbir ücret ödemden yapılabiliyor. Peki, VakıfBank ARI hesabı faiz oranı hesaplama nasıl yapılır?

Üstelik bunların yanında VakıfBank ARI hesabı ile USD ve EUR mevduatlarınız için hesap açabiliyorsunuz.

VAKIFBANK ARI HESABI ÖZELLİKLERİ

- VakıfBank ARI Hesabı, gecelik faiz kazandıran, vadeli mevduat özelliklerine sahip olan TL, USD ve EUR olarak açılabilen bir yatırım aracı olarak dikkat çekmektedir.

- VakıfBank ARI Hesabı, VakıfBank Şubeleri, VakıfBank Çağrı Merkezi, VakıfBank İnternet Bankacılığı ile Mobil Bankacılık kanalları üzerinden açılabilir. VakıfBank Şubelerinden saat 09:00 ile 17:00 arasında açılan hesapların vade başı aynı gün, saat 17:00’den sonra açılan hesapların vade başı ise bir sonraki iş günü olmaktadır. Diğer kanallardan iş günlerinde saat 17:00’ye kadar açılan hesapların vade başı aynı gün, saat 17:00’den sonra açılan hesapların vade başı ise bir sonraki iş günü; hafta sonu eya resmi tatil günlerinde saat kısıtı olmaksızın açılan hesapların vade başı ise bir sonraki iş günü olacaktır.

- VakıfBank Şubelerinden, sadece resmi ve hafta sonu tatil günleri hariç mesai günleri içerisinde olmak üzere, 09:00 ile 17:00 saatleri arasında; hesaba dilenen sıklıkta para yatırılıp, hesaptan dilendiği sıklıkta para çekilebilir. Yarım gün tatil uygulaması olan günlerde para yatırma ve para çekiliş işlemleri 09:00 ile 12:00 saatleri arasında yapılabilmektedir.

- Para yatırma ve para çekme işlemleri VakıfBank Şubeleri ve VakıfBank ATM'lerinin yanı sıra VakıfBank İnternet Bankacılığı ile Mobil Bankacılık uygulaması üzerinden ya da Çağrı Merkezi aracılığı ile yapılabilir. Bu kanallardan yapılacak para yatırma işlemleri resmi ve hafta sonu tatil günleri de dâhil olmak üzere, 09:00 ile 17:00 saatleri arasında, para çekme işlemleri de resmi ve hafta sonu tatil günleri dâhil her gün 06:00 ile 23:00 saatleri arasında yapılabilecektir.

VakıfBank ARI hesabı nedir? Faiz oranı hesaplama nasıl yapılır?

- VakıfBank ARI Hesabı'na işletilecek faiz tutarı, uygulanacak faiz oranı ile hesabın gün sonu bakiyesi üzerinden bir gün için hesaplanır ve ertesi günün sabahında hesabın bakiyesine yansıtılır. Kazanılan faiz geliri üzerinden mevzuatta belirtilen oranda Stopaj (Vergisi Kesintisi) uygulanır.

- Minimum hesap açılış tutarı 5.000-TL, 1.000-USD ve 1.000-EUR ‘dur.

- Tanışma faizinin süresi 100 gündür ve hesap açıldığı anda geçerlilik süresi başlar.

- 100 gün sonunda tanışma faizi sona erer ve Banka tarafından günlük olarak yayınlanacak temdit faizi ile değiştirilir. Tanışma faizinin sona ermesinden sonra uygulanacak temdit faiz oranı her gün değişebilir.

- Tanışma faizinden, ilk defa VakıfBank ARI Hesabı açtıran müşteriler, her döviz cinsi için bir kere yararlanabilir.

- Tanışma faizi ile temdit faizi 1.000.000-TL, 1.000.000-USD ve 1.000.000-EUR'ya kadar geçerlidir. Hesap bakiyesinin bu tutarın üzerinde olması durumunda aşan kısmına daha düşük bir faiz oranı uygulanacaktır. Uygulanacak bu faiz oranı her gün değişebilir.

- Hesaptan anlık EFT/havale işlemi yapılabilmekte olup ileri tarihli ve düzenli EFT/havale talimatı verilememektedir. Swift işlemi yapılamamaktadır.

- VakıfBank İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık kanalından yapılacak EFT ve havale işlemleri ücretsiz olup şube ve çağrı merkezi kanallarından yapılacak EFT/Havale işlemlerinden ücret alınacaktır. Banka EFT/havale işlem ücretleri ile ilgili değişiklik yapma hakkını saklı tutar. EFT/havale işlem ücretinde herhangi bir değişiklik yapıldığında; işlem anında masraf bilgisi işlem yapılmadan önce ekranda gösterilecektir.

- Bir müşterinin aynı anda TL, USD ve EUR döviz cinslerinin her birinde en fazla 1 adet açık VakıfBank ARI Hesabı olabilir.

- Ortak hesap açılamaz.

NOT: Tanışma faizinin süresi 100 gündür ve hesap açıldığı anda geçerlilik süresi başlar. 100 günün sonunda tanışma faizi sona erer ve Banka tarafından günlük olarak yayınlanacak temdit faizi ile değiştirilir. Tanışma faizinden sadece ilk defa ARI Hesabı açtıran müşteriler hesap açılışında olmak üzere sadece bir kere yararlanabilir. Tanışma faiz oranı 1.000.000 TL/USD/EUR’ya kadar geçerlidir. Hesap bakiyesinin bu tutarın üzerinde olması durumunda aşan kısmına limit üstü faiz oranı uygulanacaktır.

VAKIFBANK ARI HESABI AÇMAK İÇİN TIKLAYINIZ

VAKIFBANK ARI HESABI MEVDUAT TEKLİFİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

 

VakıfBank ARI hesabı nedir? Faiz oranı hesaplama nasıl yapılır? ile ilgili etiketler VakıfBank VakıfBank ARI hesabı VakıfBank ARI hesabı faiz oranı VakıfBank ARI hesabı faiz oranı hesaplama
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.