Vakalar artıyor valiler teyakkuzda

Türkiye'de kontrollü sosyal hayata tedbirsiz bir şekilde yaşayan vatandaşlar valileri teyakkuza geçirdi. Vaka artışları sonrası art arda uyarı yapan valilere Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir da eklendi. Vali Nayir, tedbirlere uyulmaması durumunda yeni radikal kararların alınabileceğini söyledi.

Son zamanlarda maske, sosyal mesafe ve hijyen konusuna yeterli hassasiyetin gösterilmediğine, bunun sonucunda da Sakarya genelinde vaka sayılarında artışlar yaşandı

Konuya dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, gerçekleştirdiği toplantıda "Salgın konusunda iyi bir noktaya gelmişken son 10 gün içerisinde hem Covid-19 testi pozitif çıkanların sayısında hem de bu hastalıktan hastanelerimizde yatanların sayısında artışlar gördüğümüz için durumu tekrar gözden geçirmek istedik. Mevcut alınmış önlemlerin daha da etkin bir şekilde uygulanması ve eğer varsa daha etkili önlemler alma konusunda görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz" dedi.

Vakalar artıyor valiler teyakkuzda

 "GEREKİRSE RADİKAL KARARLAR ALINABİLİR"

Normalleşme sürecinde gerekli hassasiyet gösterilmediği ve tedbirlere uyulmadığı takdirde yeni radikal kararları uygulamak zorunda kalabileceklerini açıklayan Vali Nayir, "Bu virüs salgınını en ağır şekilde yaşayan iller arasında bulunan Sakarya'da, alınan tedbirler ve denetimlerde gösterilen hassasiyetlerle çok büyük bir başarıya imza atmışken son zamanlarda artan vaka sayılarında, özellikle Ramazan Bayramında mesafe şartlarına uyulmadan aile bireylerinin bir araya gelmelerinin ve 1 Haziran itibariyle başlayan 'Kontrollü Sosyal Hayat' denilen bu yeni dönemdeki tedbirlerin uygulanmasında gevşemelerin etkili olduğunu düşünüyoruz. Bu dönemde yeniden faaliyete geçen birçok iş alanı, 'Maske Kullanımı', 'Mesafe Şartlarına Uyum' ve 'El ve Çevre Temizliği' konularını daha da önemli hale getirdi. Normalleşme sürecini içerisine alan bu yeni dönemde gerekli hassasiyet gösterilmediği, tedbirlere uyulmadığı durumda yeni radikal kararları uygulamak zorunda kalabiliriz" diye konuştu.

İHA

Vakalar artıyor valiler teyakkuzda ile ilgili etiketler Sakarya Koronavirüs Korona Vali Uyarı covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.