Vaka sayısında korkutan tırmanış...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'nin son koranavirüs tablosunu açıkladı. Yeni vaka sayılarında ciddi tırmanış olduğu görüldü... Sevindiren tek şey ise vefat sayılarındaki düşüşün bugün de devam etmesi.

Fahrettin Koca Türkiye'deki koronavirüsle mücadeleye ilişkin son duruma ilişkin tabloyu "Vaka sayısındaki artış, tedbirlere uymayanları uyarıyor. Giderek, hepimizi." mesajı ile paylaştı... 

Vaka sayısında korkutan tırmanış...

Bakan Koca'nın uyarısının nedeni ise 800'ün altına kadar düşen yeni vaka sayılarının her gün üzerine koyarak tırmanması. Ve bugün açıklanan sayı normalleşmeyi yanlış anladığımızı ortaya koyuyor. 

Son 24 saatte gerçekleştirilen 45 bin 92 test sonucunda bin 459 yeni vaka tespit edildi.

Oysa 2 Haziran'da yeni vakalarda 786 sayısını gördüğümüzde biz koronayı yendik demiştik. Uzmanlar o gün de uyarmıştı. 

Vaka sayısında korkutan tırmanış... - Resim : 2

Salgını kontrol altına aldığımızı söyleyen uzmanlar, yine de temkinliydi. Koronavirüsü ciddiye almazsak ikinci dalganın kaçınılmaz olduğunu söylüyorlardı.

Ve uzmanların bu uyarılarını ciddiye almanın sonucunu bugün açıklanan bin 459 sayısı ile yaşayarak gördük. 

Oysa biz bu rakamları bundan yaklaşık bir ay önce görmüştük son olarak. İşte o günkü tablo...

Vaka sayısında korkutan tırmanış... - Resim : 3

Türkiye normalleşirken maske, mesafe ve hijyeni unutunca bir ay öncesine dönmüş oldu. 

Neyseki tabloda yeni vaka sayılarındaki kötü tablo vefat sayılarına yansımış değil. Vefatlardaki düşüş bugün de devam etti. Son 24 saatte 14 yeni vefat ile birlikte toplam ölüm sayısı 4 bin 792'ye çıktı. 

Tablodaki dikkat çeken bir diğer rakam ise iyileşen hastalara ilişkin. Günlük 3 binin üzerinde iyileşen hasta açıklanmışken bugün bu sayı 985'e gerilemiş durumda. Tabi bunda aktif vaka sayılarının azalmasının da büyük rolü bulunuyor.

Yoğun Bakımda ise 284'ü entübe 684 hasta bulunurken, iyileşen hasta sayısının 150 bin 87'ye çıkması umutları yükseltiyor. 

Vaka sayısında korkutan tırmanış... - Resim : 4

 

 

 

Vaka sayısında korkutan tırmanış... ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Sağlık Bakanı vefat Test entübe hasta vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.