VAKA SAYISI BİZE NE SÖYLÜYOR?

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, koronavirüsün artış göstermesinin nedenlerini ve maske takmanın önemini SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'e anlattı.

Tüm dünyada milyonlarca kişinin yaşamını yitirmesine neden olan koronavirüs tehdidi devam ediyor. Türkiye'de vaka sayılarının artmasıyla birlikte koronavirüs ile mücadelede öne çıkan ve dünyada örnek gösterilen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kapatılan koronavirüs birimleri yeniden açıldı.

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, koronavirüsün artış göstermesinin ardından hastanelerdeki yoğunluğu gözlemlemek için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yolunu tuttu. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, koronavirüs vaka sayılarıyla ilgili Mevlüt Yüksel'e kritik uyarılarda bulundu.

VAKA SAYISI BİZE NE SÖYLÜYOR?

"KORONAVİRÜSTE BEKLENİLEN AZALMA OLMADI"

Prof. Dr. Özgür Yiğit, koronavirüsün son günlerdeki artışına dikkat çekerek, "Haziran ayının başında vakalarda artış oldu. Tam tersine mayıs ayının sonundaki süreç devam etseydi, şu anda hastanemizde 100’e yakın yatan hasta var. Bu hasta belki de yeni normalleşme ile 40-50 hastaneye kadar inebilirdi. Durum o şekilde ilerleseydi 15-20 Haziran gibi 15-20 hasta olacaktı. İstanbul için o süreç devam etmedi. Yeni normalleşmeden sonra vakalarda artış oldu. Vakalar, azalmış hale bir miktar katılarak artış gösterdi. Yeni normalleşme ile beraber tedbirlerde ihmal oldu ki, beklediğimiz azalma olmadı.” ifadelerini kullandı.

VAKA SAYISI BİZE NE SÖYLÜYOR? - Resim : 2

PROF. YİĞİT: VİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN 3 TEMEL KURALA UYMAK GEREKİYOR

Prof. Dr. Özgür Yiğit, artış gösteren koronavirüs salgınıyla ilgili mücadele için yapılması gerekenleri anlatırken "Koronavirüs ile mücadelede gelinen bu durum halkımızın katkısı sayesinde oldu. Şimdi halkımızın katkısının daha fazla olması lazım. Halkımıza şimdi daha büyük rol düşüyor. Bu sürecin düzelerek ilerlemesi gerekiyor. Bunun için, halkımızın Sağlık Bakanlığı'nın uyardığı tedbirlere, eskisinden daha fazla uyması lazım ki salgını iyice bitirelim. Hastalığın olmaması için bir aşı ya da ilaç yok. Burada tek çare, tedbirlere uymak ve virüsle karşılaşmamak. Bunun için halk olarak işimiz hem zor, hem kolay. Kolay olmasının sebebi; 3 tane temel kural var. Birincisi maske olmazsa olmaz. İkincisi sosyal mesafe. Üçüncüsü ise el temizliği ve hijyen. Bundan sonra hasta olmamamız için bu üç tedbire harfiyen uymak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özgür Yiğit'in açıklamalarının tamamı SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

VAKA SAYISI BİZE NE SÖYLÜYOR? ile ilgili etiketler Prof. Dr. Özgür Yiğit tedbir yeni normalleşme

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.