Vaka sayısı 60 milyonu da aştı

Yaklaşık bir yıl önce Çin'de başlayan koronavirüs salgını etkisini artırarak devam ediyor. Salgında günlük vaka artışları bir süredir yarım milyonun üzerinde gerçekleşiyor. Bu nedenle yaz aylarında 20 milyonlarda olan vaka sayıları ağustostan sonra hızlı bir artış kaydederek son 24 saatte 60 milyonu aştı. Vefat sayıları ise 1,5 milyon sınırına dayandı...

Aralık 2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde koronavirüsün neden olduğu ilk vakalar ortaya çıkmıştı. Henüz hastalığa bir ad konmamış, salgın demek ise kimsenin aklına gelmemişti. 

Durumun ciddiliği ise ilk Ocak ayının sonlarında Çin'den dünyaya geçilen görüntülerle fark edildi. 

İşte o tarihten sonra hızla sınırlar kapanmaya başlandı, ülkeler arasında seyahatler durdu, sonra her ülke kendi içinde kapanma kararları alarak süreci kontrol altında tutmaya çalıştı. 

İlk dalganın yaşandığı mart, nisan, mayıs aylarında durum kontrol edilmiş gibi görünürken kısıtamalar kaldırılıp normal yaşama dönüşe hız verildi. Ama bunun bir yanılsama olduğu ağustosun sonu itibariyle tüm dünya tarafından acı sonuçlarla anlaşıldı. 

Bugün dünya genelinde her gün yarım milyonun üzerinde vaka, on binin üzerinde vefat haberi geliyor.

Son 24 saatteki veriler sonucunda dünya genelinde vaka sayısı 60 milyonu aştı. Haber yayına hazırlanırken toplam vaka sayısı 60 milyon 399 bin 153'e ulaşmıştı. 

Bugüne kadar iyileşen hasta sayısı ise 41 milyon 780 bin 351'e çıkarken, hastalık 1 milyon 420 bin 306 kişiyi yaşamdan kopardı.

 

 

Vaka sayısı 60 milyonu da aştı

Halen dünya genelinde 17 milyon 198 bin 496 aktif hasta bulunuyor. Bu hastaların 103 bin 474'ünün durumu ise kritik düzeyde. 

Vaka sayısı 60 milyonu da aştı - Resim : 2

Dünya genelinde vaka ve ölüm sayılarında ABD ilk sıradaki yerini koruyor. Yaklaşık 13 milyon vaka, 266 bini aşkın vefat ile ilk sırada yer alan ABD'yi vaka sayısında 9,2 milyon kişi ile Hindistan, onu da 6,1 milyon vaka ile Brezilya izliyor. Vefat sayılarında ise ikinci sırada 170 bini aşkın ölümle Brezilya bulunuyor. Onu 135 bin ölümle Hindistan ile 103 bin ölümle Meksika takip ediyor.

Vaka sayısı 60 milyonu da aştı - Resim : 3

Vaka sayısı 60 milyonu da aştı ile ilgili etiketler vefat kovid-19 vaka hasta
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.