Vaka sayısı 16 milyonu da aştı! İspanya ise şokta

2019'un Aralık ayında ilk kez görüldüğü açıklanan yeni tip koronavirüs pandemisi alınan önlemlere rağmen durmuyor. Dünya genelinde vaka sayısı 16 milyonu da aşmış durumda. Ölüm sayısı ise 650 bin eşiğinde. Ayrıca daha önce hastalığı büyük oranda dizginleyen ülkelerde ikinci dalga şoku yaşanıyor. En dikkat çeken vaka artışı ise İspanya'da. Bazı Avrupa ülkeleri İspanya'nın Katalonya ve Aragon bölgelerine seyahat yasağı getirdi.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınındaki gelişmeleri anlık veri girişi ile duyuran Worldmeters sitesinin son dakika verilerine göre Kovid-19 vaka sayısı 16 milyon 57 bin 534'e ulaştı.

Bugüne kadar dünya genelinde koronavirüs nedeniyle vefat edenlerin sayısı ise 644 bin 952'ye ulaşmış durumda.

Bugüne kadar hastalığa yakalanıp iyileşenlerin sayısı ise 9 milyon 819 bin 403'e çıktı.

Vaka sayısı 16 milyonu da aştı! İspanya ise şokta

Halen aktif hasta sayısı ise 5 milyon 593 bin 179 kişiden 66 bin 170'nin durumu ise kritikVaka sayısı 16 milyonu da aştı! İspanya ise şokta - Resim : 2

Vaka ve ölüm sayılarında ilk iki sırada ABD ve Brezilya bulunuyor. Hindistan ve Güney Afrika'da vaka sayılarındaki yüksek artış ise sürüyor. Dikkat çeken bir başka gelişme ise uzun süre Avrupa'da koronavirüs salgının merkez üssü olan ülkelerden İspanya'da yaşanan vaka artışları...

Vaka sayısı 16 milyonu da aştı! İspanya ise şokta - Resim : 3

KATALONYA VE ARAGON'DA 2. DALGA

İspanya'nın Aragon ve Katalonya özerk bölgelerinde koronavirüs vakalarında endişelendiren bir tırmanış yaşandı. Bunun üzerine Fransa ve Belçika özellikle Barcelona gibi turistik kentleri de içinde barındıran Katalonya'ya seyahat etmemeleri konusunda vatandaşlarını uyardı. 

Belçika, Katalonya bölgesinde bulunan Lleida ve Aragon'daki Huesca kentlerine gidişleri zorunlu haller dışında yasakladı. Ayrıca bu iki kentten Belçika'ya gelenlerin de tedbir amacıyla 14 gün karantinada tutulacakları belirtildi.

Fransızlara Katalonya bölgesinde gitmemeleri tavsiyesinde bulunan Fransa Başbakanı Jean Castex, Fransa-İspanya sınır geçişlerinde yeni kısıtlamaların getirilmesi için İspanyol hükümeti ile görüşmeler yapıldığını duyurmuştu.

BİR GÜNDE 1493 YENİ VAKA

Katalonya özerk yönetimi ise son 24 saatte bölgesinde 1493 yeni Kovid-19 vakası tespit edildiğini açıkladı. Katalonya'da mevcut durumda 71'i yoğun bakımda olmak üzere Kovid-19 teşhisi konulan 300'den fazla kişinin tedavisine hastanede devam edildiği de açıklamada yer aldı. 

İspanya'da bugün itibarıyla yaklaşık 300 yerde aktif durumda Kovid-19 vakaları bulunuyor.  Aragon, Katalonya, Madrid, Navarra, Bask ve Endülüs bölgelerinde salgının artış hızı ise endişe veriyor.

İspanya Sağlık Bakanlığının cuma günü açıkladığı son verilere göre Kovid-19'dan şimdiye kadar ülke genelinde 28 bin 432 kişi vefat etti. Toplam vaka sayısı ise 272 bin 421.

Vaka sayısı 16 milyonu da aştı! İspanya ise şokta ile ilgili etiketler salgın İspanya Fransa Belçika ABD Brezilya kovid-19 katalonya Aragon
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.