Vaka sayıları hızla artıyor, maske yasağı geri mi geldi?

Koronavirüs salgını tam etkisini yitirdi derken son zamanlarda vaka sayılarında ciddi bir artış gözlemlendi. Son verilere göre günlük vaka sayısı 8 bine ulaştı. Son 3 haftada 5 kat artan vaka sayıları endişeye sebep oldu. Bilim insanları, bireysel önlemleri elden bırakmayın uyarısı yaptı.

Son bir ayda hastanelere yapılan başvuruların artması koronavirüste 'yeni dalga' paniği yarattı. Son haftalarda risk gruplarında yoğun bakıma yatışlarında arttığı öğrenildi. Haftalık verilere göre son üç haftada vaka sayıları önce %150, geçen hafta ise %115 arttı. 13-19 Haziran tarihlerinde 10 bin 954 olan vaka sayısıları, önce 26 bin 635'e, geçtiğimiz hafta ise 57 bin 113'e yükseldi.

AKTİF VAKA SAYILARI HIZLA ARTIYOR

Yapılan değerlendirmelere göre, geçen hafta günlük ortalama 8 bin vaka kaydedildi. Aktif vaka sayısı da bu hızlı artışla beraber uzun bir aradan sonra 60 bin'e dayandı.
Kısıtlamaların kaldırıldığı nisanın son haftasından bu yana haftalık ölen hasta sayıları da 20 civaranda artış gösterdi. Son haftalarda ölen hasta sayısının da artmasıyla geçtiğimiz hafta ölüm sayısı 25'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı yapılan test sayısını açıklamadığı için tam olarak bilinmese de testlerin pozitif çıkma oranının özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde %20'yi aştığı belirtiliyor.

Vaka sayıları hızla artıyor, maske yasağı geri mi geldi?

ARTIŞLAR ÖNCE İSTANBUL'DA BAŞLADI

Uzmanlar artışların ilk olarak İstanbul’da görünmeye başladığını söyledi: “Şimdi 10 gündür Ankara ve çevre illerde de artışları gözlemliyoruz. Vakalar grip şeklinde. Ama hastaneye yatırdığımız vakalar olmaya başladı. Şikâyetler az ama risk grupları için sıkıntılı oluyor."
"Grip olduklarını düşünüp teste gitmeyenler de çoğunlukta. Çok hızlı bulaşıyor. Aşı olanlar ve daha önce hastalığa yakalananlar hafif geçiriyor. Ama bağışıklık sisteminde problem olanlar, şeker hastaları ve kanser tedavisi olanlar risk altında.”

Vaka sayıları hızla artıyor, maske yasağı geri mi geldi? - Resim : 2

COVİD-19'A KARŞI BİREYSEL ÖNLEM ALMA ZAMNI GELDİ

Covid-19 vakalarında dalgalanma tüm dünnyayı etkilemişken, hükümetler üzerinden yeni kurallar konulması yerine, bireysel önlemlere vurgu yapılıyor. Özellikle risk grupları ve yaşlılar için aşılar hatırlatılırken, kapalı mekânda Maske kullanımına yeniden dönülmesi isteniyor. Yaz tatilleri ve bayram hareketliliği, vakaların diğer illerde de artmasına neden olacak. Yaz aylarının bireysel önlemlerle geçmesi, sonbaharda artışın yeniden gözden geçirilmesi bekleniyor.

 

Vaka sayıları hızla artıyor, maske yasağı geri mi geldi? ile ilgili etiketler maske Koronavirüsü covid covid-19 Maske geri mi geliyor maske yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.