Vahşice öldürülen Azra'nın annesi: Kızımın ölüm haberini Hakan Ural'dan duydum

Antalya'da 5 gündür haber alınamayan gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu cinayete kurban gitti. Tutuklanan emlakçı Mustafa Murat Ayhan'ın evinde Azra’ya cinsel saldırıda bulunup, boğarak öldürdüğünü daha sonra banyoda kızı 5 parçaya ayırdığı ortaya çıktı. Haytaoğlu'nun annesi Mezide Haytaoğlu, "Televizyonda izlediğim başıma geldi. Kızımın ölüm haberini Hakan Ural'dan duydum" dedi.

Antalya'da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu, 28 Temmuz'da evden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamadı. Polis, ailenin ihbarıyla Azra'yı bulmak için arama çalışması başlattı. Kamera ve cep telefonu kayıtlarını araştıran ekipler, Haytaoğlu'nun son görüştüğü inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan olduğunu tespit edildi. Evinden birkaç kez valizle çıktığı tespit edilen Ayhan, ikinci ifadesinde korkunç cinayeti itiraf etti.

"AZRA'MI HERKES SEVERDİ, MELEK GİBİ UÇTU"

Kızının acısıyla dünyası başına yıkılan acılı anne Mezide Haytaoğlu ise acısının çok büyük olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Annelerin ciğerini yaktılar. Ne olur bunun devamı gelmesin. Ne olur benim kuzumu yaktılar, başka annelerin yanmasın. Gelen herkese sorun Azra ile bir anısı vardır. Hepsinin bir konuşması vardır. Azra'mı herkes severdi. Emanet verdi Allah'ım, emanetini geri aldı. Şehit oldu benim kızım, melek gibi uçtu gitti.

Vahşice öldürülen Azra'nın annesi: Kızımın ölüm haberini Hakan Ural'dan duydum

"KIZIMIN ÖLÜM HABERİNİ HAKAN URAL'DAN DUYDUM"

"Televizyonda izlediğim başıma geldi, istemezdim. Müge Anlı'yı, Hakan Ural'ı hiç kaçırmazdım reklam hangisine girerse öbürünü açar izlerdim. Kızımın ölüm haberini Hakan Ural'dan duydum. Yeter artık devamı gelmesin, ben dayanamıyorum, 1 haftadır yavrumu dağlardan taşlardan topladım. 3-4 gündür de buzdolaplarında bekletiyorum yavrumu."Hakan Ural ve Nur Tuğba, sunuculuğunu yaptığı Neler Oluyor Hayatta programında Azra Gülendam Haytaoğlu'yla ilgili yayınlar yapmıştı. Kızının acı haberini alan babası ise programa telefonla bağlanarak kızının öldürülmesine isyan etmişti.

Hakan Ural

Azra’nın babası Mustafa Haytaoğlu, Kanal D ekranlarında hafta içi her gün canlı yayınlanan sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı ‘Neler Oluyor Hayatta’ programına canlı bağlanarak şu açıklamaları yapmıştı;


''KATİLİN EVLADI YANIMDA OLSA BAŞINI OKŞARIM''

Acımasızca katledilen Azra’nın acılı babası Mustafa Haytaoğlu konuşmasına “O adamın bir oğlu varmış 9 yaşında. Şu an benim yanımda olsa ben ne yaparım biliyor musunuz? Onun saçını okşarım” dedi. Ardından olayın öncesinde ablasını Antalya’ya Azra’nın yanına yolladığını ve kızının koronavirüse yakalandığını öğrendiğini söyledi. Ablasının “aşağı inme” uyarısı nedeniyle sözlü tartışma yaşandığını anlattı. Azra’nın arkadaşı ile karşılaştığında hastaneye gideceğini söylediğini ifade eden baba “çocuğun elinde eldiven var” sözleriyle olaya dair detayları paylaştı.

Vahşice öldürülen Azra'nın annesi: Kızımın ölüm haberini Hakan Ural'dan duydum - Resim : 3


''KIZILMA KAFEDE TANIŞIYOR, ADAM BİR NEVİ AVCI''

Haytaoğlu “Kamera kayıtlarında adam geliyor arabayla. Kızımı ‘gel sana çorba içireyim, hastaneye gidelim’ diyerek yoldan çıkarıyor” dedi. Katil zanlısı ile Azra’nın daha önceden tanıştığı iddialarının doğru olmadığını ifade eden acılı baba “Daha önce bir tanışıklıkları yok. Kızım kafede çalışırken oraya gelip tanışıyor, adam bir nevi avcı” dedi. “Evde kimliğini bırakmış, kızım planlı gitmiyor” diyen baba, Katil zanlısı M.M.A.’nın o gün uyuşturucu kullandığını iddia etti. “Jiletle ismini yazmış” ifadesini kullanarak “Aratıyorsun bu adamın daha çok olayları, bu adam soğukkanlı ve profesyonel” açıklamasında bulunmuştu.

 

 

Vahşice öldürülen Azra'nın annesi: Kızımın ölüm haberini Hakan Ural'dan duydum ile ilgili etiketler Hakan Ural Azra Gülendam Haytaoğlu Mustafa Murat Ayhan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.